چهارشنبه, ۹ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 30 October , 2024 ساعت ×
توسعه گردشگری روستای دولاب با ایجاد اقامتگاه بوم گردی توسط دو بانو + تصویر
26 آذر 1396 - 9:55
شناسه : 3332
20

خواهران صادقی با برپایی خانه ی بوم گردی تیشک هدف از برپایی آن را زنده نگه داشتن سنت های قدیمی و گذشته ی نیاکان و همچنین رونق اشتغال و جلوگیری از مهاجرت دانسته اند و اعتقاد دارند که اگر بخواهیم برای روستاییان اشتغالزایی کنیم، بهترین راهکار توسعه گردشگری روستایی است. روستای دولاب در ۴۰ کیلومتری […]

ارسال توسط :

خواهران صادقی با برپایی خانه ی بوم گردی تیشک هدف از برپایی آن را زنده نگه داشتن سنت های قدیمی و گذشته ی نیاکان و همچنین رونق اشتغال و جلوگیری از مهاجرت دانسته اند و اعتقاد دارند که اگر بخواهیم برای روستاییان اشتغالزایی کنیم، بهترین راهکار توسعه گردشگری روستایی است.

روستای دولاب در ۴۰ کیلومتری جنوب شهر سنندج در دامنه کوه معروف «اوالان» ما بین شهر سنندج و کامیاران، از توابع بخش موچش، منطقه ی اورامان ژاورود شرقی واقع شده است.

قدمت روستای دولاب به بیش از۹۰۰ سال پیش می رسد. از بزرگان روایت شده؛ اوّلین کسی که روستای دولاب را بنیاد نهاده، فردی به نام «اسفندیار» که مقبره ی آن مرحوم در قبرستان سیّد اسحاق در روبروی روستا واقع شده است.

روستای دولاب دارای آب و هوای معتدل کوهستانی و در حدود ۱۶۰چشمه دائمی دارد، پس به حق شایسته است، که نامش دولاب یعنی «دول ئاو» باشد.

پاییز را، نه قلم قادر به توصیف، ونه زبان تاب بیان، و نه چشم تحمّل دیدن آن همه زیبایی دارد. هزاران رنگ زرد، سرخ، نارنجی و… دیدگان را نوازش می دهند. پاییز عروس فصل ها، تنوّع میوه ها، نسیم جویبارها، غم را از دل ها می رباید و ایّام را به دل رهگذران حلاوتی دیگر می بخشد.

این بار دو خواهری که پدر و مادرشان اصالتاً کُرد هستند برای ایجاد اشتغال هم برای خود و هم برای روستاییان در این روستای دیدنی اقدام به برپایی خانه ی بوم گردی کرده اند.

خواهران صادقی با برپایی خانه ی بوم گردی تیشک هدف از برپایی آن را زنده نگه داشتن سنت های قدیمی و گذشته ی نیاکان و همچنین رونق اشتغال و جلوگیری از مهاجرت دانسته اند و اعتقاد دارند که اگر بخواهیم برای روستاییان اشتغالزایی کنیم، بهترین راهکار توسعه گردشگری روستایی است.

آنها با اشاره به اینکه ایران یکی از کشورهای مطرح دنیا در زمینه گردشگری به شمار می‌رود، اظهار کرد: بیشتر کشورهای پیشرفته از جاذبه‌های روستایی کشور خود استفاده می‌کنند و جاذبه‌های گردشگری روستایی در کشور بسیار است.


روستاهای پلکانی و روستاهایی که در دل کوه‌ها واقع شده‌اند می‌توانند زندگی، فرهنگ و طبیعت نقاط مختلف کردستان را به گردشگران خارجی نشان دهند.

اگر بخواهید استراحت کنید، از استرس به دور باشید و آرامش کسب کنید بهترین مکان روستا است؛ بنابراین توسعه گردشگری روستایی به آرامش و سلامت روانی مردم شهری نیز کمک کرده است.

 

آوات مکاری رئیس گروه توسعه گردشگری و بازاریابی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان در مراسم افتتاح خانه بوم گردی تیشک با بیان اینکه دولاب از مقاصد جدید گردشگری در استان کردستان است، گفت: دولاب به جهت غنای فرهنگی بالا و نیز نزدیکی به مرکز استان کردستان می تواند فرصت جذب گردشگران زیادی را داشته باشد.

 

وی افزود: روستاهای شاخص و گردشگر پذیر در استان کردستان و خصوصا منطقه هورامان به دلیل بافت معماری و نیز فرهنگ های خاص موجود سالانه پذیرای گردشگران زیادی هستند.

 

مکاری با اشاره به اینکه گردشگری شهری با ظرفیت های سرمایه گذاران و بخش دولتی باید توسعه یابد، بیان کرد: توسعه گردشگری در روستاها و مناطق کم جمعیت استان کردستان باید با همت خود مردم منطقه انجام گیرد.

 

رئیس گروه توسعه گردشگری و بازاریابی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان اظهار داشت: کم ترین هزینه در اشتغالزایی حوزه گردشگری صورت می گیرد و این در شرایط فعلی اقتصادی استان و خطر مهاجرت روستاییان می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

 

وی از حمایت های دولت برای توسعه بوم گردی در استان کردستان خبر داد و گفت: توسعه بوم گردی بر اساس حفاظت از محیط زیست و نیز معرفی جاذبه های فرهنگی بکر در این مناطق است.

 

مکاری افزود: تسهیلات بانکی نیز به این منظور پرداخت می شود و علاقه مندان می توانند تا سقف ۲ میلیارد ریال وام دریافت نمایند.

 

رئیس گروه توسعه گردشگری و بازاریابی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان از ایجاد سازوکارهای کاربردی برای اعطای پروانه بهره برداری به خانه های بوم گردی در کردستان خبر داد و اظهار داشت: متقاضی ایجاد و احداث اقامتگاه بومگردی باید از لحاظ زیست محیطی و فرهنگی  دارای سابقه  و برنامه ریزی فعالیت باشد.

 

وی بر لزوم حفظ بافت تاریخی روستاهای منطقه هورامان تاکید کرد و گفت: از ظرفیت های بوم گردی برای توسعه گردشگری روستایی و نیز کمک به تسریع در ثبت جهانی هورامان استفاده خواهیم کرد.

 

مکاری در پایان حفظ بازی های محلی روستاها و فرهنگ های خاص در این مناطق را از مهمترین اهداف توسعه بوم گردی عنوان کرد.

 

 

عکاس: الهام امی

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.