⭕️هشدار! کشاورزان امروز را از دست ندهید، فردا دیر است
✍?شفیع بهرامیان- روزنامهنگار
⭕️ بهدلیل موقعیت جغرافیایی و تغییرات سریع اقلیمی و آب و هوایی، هرساله شاهدیم که بلایای طبیعی خسارات عمده مالی و جانی به مردم وارد میسازد. سیل، زلزله، خشکسالی، سرمازدگی، طوفان و … خسارات جانی و مالی فراوانی وارد میآورد.
⭕️ سیل و طغیان رودخانهها خسارات زیادی به مزارع، زمینهای کشاورزی، راهها، سدها، پلها و جادهها وارد کرده و در برخی موارد باعث مرگ انسانها و دامها میشود و درنتیجه باعث تخریب ساختار اجتماعی جوامع و خسارات مالی و جانی فراوانی میگردد و این امر تمهیداتی جهت کاهش خسارات ناشی از این بلایا را میطلبد.
⭕️ در بسیاری مواقع میتوان با اقدامات پیشگیرانه و پیشآگاهی از صدمات و خسارات جلوگیری نمود. این امر مستلزم توجه و تمرکز نهادهای مدیریت بحران و همچنین دستگاههایی چون جهادکشاورزی، مدیریت آب، محیطزیست، منابع طبیعی، بیمهها، امور عشایری، استانداریها و همچنین تشکلها و انجمنهای غیردولتی فعال در حوزه محیطزیست است که پروتکلها و چارچوبهای مشخصی را برای پیشگیری و آگاهسازی مردم در زمینه بلایای طبیعی ازجمله سیل، خشکسالی، زلزله و آتشسوزی آماده نموده و در پوششی وسیع به مردم منتقل کنند.
⭕️ این روزها که امکان بارش بالای ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیمتری در جایجای استان آذربایجانغربی براساس پیشبینیهای هواشناسی و متخصصان امر، محتمل و حتی قریببهیقین است و از سوی دیگر، میلیاردها تُن برف و برفاب در ارتفاعات و کوهستانهای منطقه از بازرگان گرفته تا سردشت آماده ذوب و سرریز شدن به دشتهای پاییندست توسط بارشهای «غیرعادی» است، دیگر برای بسیاری از راهکارهای پیشگیرانه دیر است و بهجز بسیج نمودن همه نهادهای دولتی، حاکمیتی، نظامی، انتظامی، امدادی و همچنین کمک گرفتن از امکانات و ظرفیتهای بخش خصوصی و عامه مردمِ در معرض خطر، باید برای پاسداشت مالومنال مردم اما تدبیر فوری و قاطعی کرد. در این وضعیت، بیمه محصولات، مزارع، باغات، کسبوکار و مسکن بهترین و سریعترین راه برای کمک فوری به مردم در معرض خطر است.
⭕️ بیمه سیل گرچه خسارات فیزیکی ناشی از سیلاب را کاهش نمیدهد ولی میتواند الگوهای بسیار منظم خسارت مزبور را به سلسله اقساط یکنواخت تبدیل نماید. با استفاده از اقساطی که در طول زمان دریافت و انباشته میشود میتوان خسارت مالی بر افراد و مناطق سیلزده را جبران کرد و از ابعاد خسارت فاجعهآمیز کاست.
⭕️ برنامهریزی در این زمینه را میتوان بهصورت تأمین منابع مالی بهمنظور جبران زیانهای وارده بعد از وقوع حادثه بیان نمود. صندوقهای بیمه ای کشاورزی و غیره بنابر خصوصیات خود روش مناسبی برای جبران زیانهای وارده میباشند و فشارهای وارده بر بخش خصوصی و دولتی را بهطور محسوس تقلیل میدهند و بازسازی نقاط آسیبدیده را بهسرعت ممکن میسازند.
⭕️ امیدواریم همه افرادی که منزل مسکونی یا زمین و باغ و اموالشان در دشتهای پاییندست رودخانهها و مسیلهای طبیعی است و قبلاً سابقه آبگرفتگی و سیل را داشتهاند همین حالا نسبت به بیمه اموال خویش اقدام نمایند شاید تا شنبه و یکشنبه دیر شده باشد.
⭕️ توصیه أکید میشود هماینک فرمانداریها، دهیاریها، بخشداریها و بالاخص کشاورزان استان، مزارع و مال و ملک خویش را تحت پوشش «بیمه سیل، طغیان آب رودخانه» قرار داده و در این مسیر دولت سعی نماید سازوکاری برای تأمین مالی این امر پیدا کند.
⭕️ در این نوع بیمه،« براساس درخواست بیمهگذار و با توجه به ماده ۱۳ شرایط عمومی بیمهنامه آتشسوزی بدینوسیله موافقت میگردد خسارات وارده به اموال بیمهشده در اثر طغیان رودخانه و جاری شدن سیل ناشی از ریزش باران و یا شکسته شدن سد، مشروط براین که در هر یک از موارد، آب از بستر طبیعی خود خارج شود تحت پوشش بیمهای قرار گیرد.» لطفاً همین حالا اقدام کنید فردا تعطیل است و شاید دیر!
ثبت دیدگاه