استاندار آذربایجان غربی گفت: کشاورزی استان به عنوان یکی از پیشران های اقتصادی با ترویج و آموزش پیشرفت کرده و ارتقا می یابد.
محمد صادق معتمدیان عصر چهارشنبه در نشست بخش خصوصی با دولت افزود: تولید کنندگان، مخاطب غذایی استان هستند و جهادکشاورزی باید آموزشهای لازم را برای کشاورزان داشته باشد.
وی بیان کرد: همه دستگاههای مرتبط لازم است در حمایت از کشاورزی و مباحث مربوط به تامین سموم و کود شیمیایی حضور داشته باشند تا حمایت واقعی از کشاورزان انجام شود.
معتمدیان با اشاره به موضوع سیب صنعتی در استان بیان کرد: ۴۵۰ هزار تن سالانه هدررفت سیب داریم که باید با یک برنامه ریزی دقیق، آموزش، ترویج در زمینه کود و سموم از هدر رفت سرمایه های استانی جلوگیری شود.
استاندار آذربایجان غربی با انتقاد از اینکه ترویج و آموزش در جهاد کشاورزی استان وضعیت مطلوبی ندارد گفت: این اقدام وظیفه صدا و سیما نیست بلکه جهاد کشاورزی باید به صورت جدی این مباحث را دنبال کند.
معتمدیان اضافه کرد: آموزش و ترویج مهمترین نوع حمایتی است که جهاد کشاورزی می تواند از کشاورزان داشته باشد بنابراین نباید از این موضوع غفلت شود که نیازمند برنامه های جامع و ثابتی در این زمینه هستیم.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از سموم کشاورزی نباید سلیقه ای باشد تصریح کرد: نباید هزینه مردم با سموم بی کیفیت هدر رود بنابراین بایستی برای این موضوع با وزراتخانه مکاتبه و پیگیری شود.
وی بیان کرد: سازمان نظام مهندسی باید در این زمینه فعال، اقدامات تخصصی بیشتر، از آموزش های مدرن و سبک جدید نیز بهره گرفته شود و مراکز گیاهپزشکی در استان فعال تر شوند چرا که درآمد اصلی مردم و پیشران اقتصاد استان، کشاورزی است.
استاندار آذربایجانغربی با بیان اینکه اولویت استانداری توجه و حمایت از واحدهای تولیدی فعال استان است اضافه کرد: با توجه به دیپلماسی منطقه ای و رویدادهای مطلوب اخیر ، تلاش میکنیم شورای توسعه صادرات استان بطور مستمر برگزار شود تا موانع صادراتی برطرف شوند.
به گفته معتمدیان نرخ بیکاری در استان کاهش یافته و میزان تحقق اشتغال به ۱۲۴درصد رسیده است.
بهنام تاج الدینی نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی استان هم در این نشست گفت: سموم غیر استاندارد مشکل کشاورزان استان است چراکه بعد از بارها سم پاشی جواب نگرفته اند و به دلیل عدم نظارت بر عرضه، باعث تضرر کشاورزان شده اند.
وی بیان کرد: این عدم نظارت باعث افزایش هزینه های کشاورزان، مصرف آب اب و هزینه تمام شده محصولات شده است و سلامت افراد جامعه را به خطر می اندازد.
وی تاکید کرد: نیازمند ایجاد کارگروهی برای فروشندگان و عرضه کنندگان سموم کشاورزی هستیم تا در این موارد به مشکلات رسیدگی و راهکارهای اساسی ارائه شود.
ثبت دیدگاه