رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، گفت: انتقال آب از حوضههای مختلف به بستر دریاچه ارومیه، رویکردی غیرعلمی و نادرست است.
بابک نگاهداری ظهر امروز در همایش ملی ایدهها و راهکارهای نوین در توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه که در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز برگزار شد، با اشاره به اینکه هزینه کارهای صنعتی و کشاورزی از محل مسائل زیست محیطی پرداخت میشود، اظهار داشت: این رویکرد اشتباه بوده و باید تغییر کند و اولویت باید با حفظ مسائل زیست محیطی باشد که در آموزههای دینی نیز به آن تاکید شدهاست.
وی افزود: تصمیمگیریهای دورههای گذشته ناترازیهایی در مسائل مختلف در کشور ایجاد کرده که برای جبران این ناترازیها از محیط زیست مایه گذاشته میشود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کاهش پایداری محیط زیست انواع ناپایداریهای اجتماعی را به دنبال دارد، گفت: ناپایداری زیست محیطی مثل دریاچه ارومیه ناپایداری اجتماعی، ایمنی، امنیت غذایی و سلامت را کاهش داده و مهاجرت را به دنبال دارد.
نگهداری بیان کرد: پیکرهی زیستی محیطی بزرگی به نام دریاچه ارومیه با منابع و تنوع زیستی مثال زدنی در اثر در ناترازی منابع و مصارف آب در منطقه بهم ریخته و باعث شده سه متر از عمق دریاچه و ۸۰ درصد از وسعت دریاچه کاهش یابد و پدیدهای به نام غبارهای نمکی تشکیل شود.
وی با تاکید بر اینکه احیایدریاچه ارومیه از موضوع محلی به پویش ملی و منطقهای تبدیل شود، اظهار کرد: ما باید ابعاد نرمافزاری احیای دریاچه ارومیه را در کنار ابعاد سازهای و سخت افزاری در یک بستهی یکپارچه ببینیم و مدیریت کنیم تا موفقیت بیشتری حاصل شود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: انتقال آب از حوضه های مختلف به بستر دریاچه ارومیه، رویکردی غیرعلمی و نادرست است و باید برای احیای دریاچه ارومیه نگاه همه جانبه به مسائل داشت.
نگاهداری افزود: اقدامات سالهای اخیر برای احیای دریاچه ارومیه، اگر چه با راه اندازی ستاد احیا موفقیتآمیز بود اما ناکافی است.
وی با تایید اشتباهات گذشته در خصوص مسائل زیست محیطی کشور، گفت: در سال های اخیر سیاستگذاران متوجه این موضوع شدند و تلاش دارند مسائل قبلی را جبران کنند که در این راستا قوانین جدید و مهمی برای حفاظت از محیط زیست اتخاذ شده است.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه