ارومیه – مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: برای اولین بار ایستگاه هواشناسی دریایی در کشور در حوزه دریاچه ارومیه ایجاد شده است.
فرهاد سرخوش ظهر در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه امسال برای اولین بار شش ایستگاه هواشناسی در حوزه دریاچه ارومیه مستقر می شود افزود: در این راستا پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای استقرار این شش ایستگاه به هواشناسی استان تزریق می شود که از این مبلغ یک میلیارد تومان اختصاص داده شده و مابقی اعتبار طی روزهای آتی تزریق می شود.
وی ادامه داد: از این شش ایستگاه دو ایستگاه دریایی ثابت و سیار، دو ایستگاه کشاورزی ثابت بین مزارع و دو ایستگاه هواشناسی نیز در نقاط مختلف مستقر می شود که منحصر به فرد و مجهز هستند.
سرخوش اضافه کرد: از طریق این ایستگاه های هواشناسی میزان بارش های هر منطقه و گرد و غبار در شهرها و حوزه دریاچه ارومیه سنجش و منابع آبی از طریق آن مدیریت و نیز اصلاح الگوی کشت بخش کشاورزی در ۹ شهر حوزه دریاچه ارومیه مدیریت می شود.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با بیان ایتکه امسال و به طور همزمان در شش دستگاه اجرایی ۴۴ پروژه در مورد دریاچه ارومیه در حال اجرا است و سعی شده در بودجه ۹۵ بیش از ۷۰ درصد بودجه به استان آذربایجان غربی اختصاص یابد.
سرخوش اضافه کرد: تراز امروز دریاچه ۱۲۷۰.۷۶ است که نسبت به ابتدای سال ۱۰ سانتیمتر افزایش دارد و از ابتدای سال ۱۹۰ میلیون مترمکعب آب از بارشهای صورت گرفته وارد پیکره دریاچه ارومیه شده است.
وی گفت: ۴۱۲ کیلومتر در حوزه دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی شرقی در سال ۹۴ و ۹۵ لایروبی رودخانهها صورت گرفته است و در این میان ۵۰ درصد حوضه آبریز دریاچه مربوط به دشت زرینه و سیمینه است بنابراین اگر اتصال بین زرینه و سیمینه انجام نمیگرفت با سیل اخیر چندین روستای حوضه به زیر آب میرفت.
سرخوش عنوان کرد: پروژههای ضربالاجل لایروبی توانست در زمان بارندگی و سیلها از خسارات بیشتر جلوگیری کند و برای پروژههای لایروبی بیش از ۲۵ میلیارد بودجه در نظر گرفته شده بود ولی بعد از وقوع سیل برآورد خسارت و بودجه ۸۰ میلیاردی شد.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: در ۳ سال اخیر دوره تثبیت دریاچه با موفقیت صورت گرفت و از امسال دوره احیا را آغاز کردهایم که مهمترین پروژه احیا، انتقال آب از کانی سیب به دریاچه ارومیه است و سالانه ۶۵۰ میلیون مترمکعب آب وارد پیکره دریاچه خواهد کرد و در مجموع در سال ۹۸ این طرح افتتاح خواهد شد.
سرخوش تصریح کرد: تا این لحظه تمام بودجه انتقال آب کانی سیب از صندوق توسعه ملی تأمین شده و مشکلی در تأمین اعتبار نداشته و اکنون نیز ۳ شیفته در حال اجراست و تا این لحظه ۹ کیلومتر و ۲۰۰ متر از آن نیز اجرا شده است.
وی افزود: تا پایان سال ۹۵ حدود ۱۶ درصد ذخیره آب کشاورزی داشتیم و امسال نیز ۸ درصد دیگر به آن با صرفهجویی اضافه و در پشت سدها ذخیره خواهد شد تا بعد پایان فصل کشاورزی به سمت دریاچه رهاسازی شود.
سرخوش اظهار داشت: امسال حق آبه دریاچه ۳۷۰ میلیون مترمکعب در نظر گرفته شده بود که به پیکره آبی دریاچه رهاسازی شد و شرکت آب و فاضلاب استان برای تحویل سالانه ۱۵۰ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده از ۹ شهر برنامهریزی کرده است و تا پایان امسال اعتبار دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برای اتمام پروژه رساندن پساب نقده، شهرک گلمان و ارومیه پرداخت خواهد شد.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: در مورد پروژههای جهاد کشاورزی تاکنون شش هزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی به آبیاری تحت فشاز مجهز شده است و ۱۲۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی نیز به اطلاعات کاداستر اضافه شده است.
به گفته وی در حالی که برای کاهش مشکلات آبی قرار بود نزدیک به ۱۲ هزار هکتار چغندرقند در استان آذربایجان غربی کاشته شود ولی بیش از ۱۷ هزار هکتار کاشته شد.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: با بیان اینکه در حال حاضر ۴۴ پروژه توسط شش دستگاه اجرایی در حوزه آبریز دریاچه ارومیه در حال اجراست گفت: مدیریت استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی و کردستان در ارومیه مستقر است چرا که ۷۰ درصد حوزه آبریز نیز در این استان قرار دارد.
سرخوش تصریح کرد: در سال ۹۵ بیش از ۷۰ درصد بودجه مربوط به دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی تحقق یافت.
وی با اشاره به اقدامات دستگاههای مجری از جمله شرکتها آب منطقهای، آب و فاضلاب شهری، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و هواشناسی در راستای برنامههای ستاد احیا گفت: هر کدام از این دستگاهها با اجرای برنامههای مختلف توانستند کمک زیادی در جهت تثبیت شرایط دریاچه داشته باشند.
ثبت دیدگاه