خانم جهان پور میرو بانوی موفق کارآفرین در رشته پرورش زنبور عسل بخش سیلوانای ارومیه می باشد که کار خود را با ۲ کندو و چند کیلوگرم موم آغاز کرده است…
خانم جهان پور میرو بانوی موفق کارآفرین در رشته پرورش زنبور عسل بخش سیلوانای ارومیه می باشد که کار خود را با دو کندو و چند کیلوگرم موم آغاز کرده است.وی اکنون یک بانوی ماهر در پرورش زنبور عسل می باشد که حدود ۷۰ کندو زنبور عسل دارد و توانسته است محصول خود را برند سازی کند .
دلیل انتخاب پرورش زنبور عسل برای اشتغال زایی چی بود؟
من دارای مدرک لیسانس در رشته پرورش و نگهداری زنبور عسل و مشغول به حرفه زنبورداری هستم. در زمان تحصیل در مقطع دبیرستان انگیزه ایجادو شغل را داشتم و مشتاق اشتغال به حرفه زنبورداری شدم. بعد از مشورت با خانواده و با وجود مخالفها، موفق به خرید دو کندو (جعبه ) و چند کیلو گرم موم شدم و این کار را شروع کردم
دغدغه و مشکلات اولیه بانوی کار آفرین بخش سیلوانا
:
در ابتدا نگاه مردم به بنده این بود که بعد از تحصیلات کامل و مدرک کارشناسی تنها توانستم یک زنبور دار ساده شوم ، ولی در کار خود بسیار مصمم بودم و با توجه به حمایت هایی که از طرف خانواده به بنده می شد و همچنین حضور همکاران آقا و خانم در مزرعه پرورش زنبورعسل روز به روز انگیزه ام را بیشتر کرد و بارها شاهد آن بودیم که مردم منطقه خواستار کارآموز شدن بودند .خوشبختانه این موفقیت باعث شد دید مردم نسبت به این اشتغال تغییر کند و در آنها انگیزه اشتغال زایی ایجاد شود.
اهداف و برنامه هایتان برای آینده را بیان کنید:
سعی بر آن داریم که اگر امکان آن وجود داشته باشد بتوانیم کارخانه بسته بندی عسل و موم در بخش سیلوانا راه اندازی کنیم ، خودمان و مردم دیگری که کار پرورش زنبور عسل در بخش سیلوانا را انجام می دهند نیز بتوانند از این کارخانه استفاده کنند. یکی دیگر از برنامههای ما این است که تعداد زنبورعسل های خود را بیشتر کنیم تا محصول بیشتری به دست آوریم.
بانوی کارآفرین مشکلاتش را اینگونه بیان میکند :
در اوایل مشکلاتی از قبیل بسته بندی و کم بود مشتری داشتیم ولی خوشبختانه به این آگاهی رسیدیم و چون توانستیم محصول با کیفیتی تولید کنیم مشکلات نیز کم کم حل شده است ، البته هنوز هم مشکلاتی برای حمل و نقل جعبه ها وجود دارد همچنین بالا بودن قیمت های داروها نیز برای ما مشکل ساز شده است.
خانم پورمیرو افرود: این محصول اولین عسل برند سازی شده در سال ۹۳ در یک نمایشگاه در تهران می باشد که آن را به عنوان عسل طبیعی سیلوانا ثبت کردند.
بانوی کارآفرین خاطرنشان کرد: تاکنون نزدیک به ۵ کارآموز داشته است و در آینده نیز از هر چند کار آموزی که علاقه داشته باشند پذیرایی خواهد کرد.
خانم پورمیرو دلیل کاهش تولیدات خود را این گونه بیان کرد ؟
نوسانات دما در طول فصول سال، افزایش امراض و آفات زنبور عسل، استفاده بیرویه از سموم حشرهکش و تخریب مراتع، همچنین کم بود وقت رسیدگی به زنبور ها به دلیل تدریس در مدرسه از دلایل این کاهش بوده است.
بانوی کارآفرین سیلوانا افزود: از سال ۹۰ به صورت شخصی کار پرورش زنبور عسل را شروع کردم و در سال ۹۳ به منظور گسترش و توسعه حرفهام متقاضی دریافت تسهیلات از کمیته امداد خمینی شدم و با درخواست اینجانب موافقت شد و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت و در زمینه شغلم سرمایهگذاری کردم.
درخواست بانوی کار آفرین از سرمایه گزاران:
از سرمایه گذاران درخواست دارم که در بخش سیلوانا سرمایه گذاری کنند زیرا محصولات طبیعی فوق العاده دارد و میتواند باعث پیشرفت بخش سیلوانا شود.
نصیحت بانوی کارآفرین به بانوان بخش سیلوانا
کار خانه داری را شغل حساب نکنید و از استعدادهای خود بهره بگیرید و کارهایی چون گلدوزی و خیاطی و پرورش قارچ و پرورش گوجه فرنگی را یاد بگیرید و از آنها استفاده کنید تا بتوانید برای خود شغل مناسبی ایجاد کنید.
سخن پایانی :
اگر مردم سعی در اشتغال زایی داشته باشند قطعاً فساد و بیکاری در جامعه از بین خواهد رفت و هر روز شاهد پیشرفت خواهیم بود.درعمل اشتغالزایی و کارآفرینی، تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد ، اگر اراده قوی داشته باشیم قطعا می توانیم در این راه موفق شویم فرد مفیدی برای خانواده و جامعه خود باشیم.
ثبت دیدگاه