این روزها خانوادههای داغدار معدنچیان حالوروز خوبی ندارند و بیقرار از دست دادن همسر، پدر و فرزند خود هستند و منتظر بازگشت پیکر جانباخته خود شدهاند.
حادثهای که در معدن طبس اتفاق افتاد تازگی ندارد، شنبهشب یک شب تلخ و ناگوار را رقم زد تا بار دیگر این زنگ خطر را به صدا در آورد که باید کنترل و نظارت بهروی معادن و کارگاهها افزایش یابد. انفجار در معدن ذغالسنگ طبس بر اثر نشت گاز که باعث خفگی، سوختگی و زیر آوار ماندن کارگران زحمتکش معدن شد، بار دیگر کشور را داغدار کرد.
پس از این واقعه ناگوار مسئولان کشور دستورات لازم را صادر کردند و بر این نکته تأکید دارند که با خاطیان این اتفاق برخورد قاطع خواهد شد. هرچند واکنشها قابل توجه و تقدیر است، اما این گونه واکنشها دردی از چنین وقایعی که باعث داغدار شدن چندین خانواده شده است دوا نمیکند، همواره پس از چنین اتفاقاتی بهسرعت بیانیهها صادر میشود که محتوای آن رسیدگی، پیگیری، شناسایی و برخورد با عوامل و قاصران است در حالی که باید برای جلوگیری از چنین حوادثی اقدامات لازم پیشگیرانه صورت گیرد که میتواند جلوی بسیاری از این حوادث را بگیرد و مانع داغدار شدن خانوادههای معدنچیان شود
حادثه انفجار ۲ معدن شرکت معدنجوی طبس ساعت ۲۱ شامگاه شنبه رخ داد و تصاعد آنی گاز متان سبب شد ۶۹ کارگر در این معادن محبوس شوند و در مرحله نخست از سوی مسئولان ستاد بحران اعلام شد که با توجه به افزایش غلظت گاز در معدن همگی ۵۰ کارگر معدن جان باختهاند.
با آغاز عملیات امدادی توسط تیمهای تخصصی HSE معدن، در وهله نخست پیکر ۱۳ کارگر که جان خود را از دست داده بودند به بیرون کشیده شد و با ادامه عملیات این آمار به ۳۰ فوتی و ۱۷ مصدوم در بلوک نخست رسید.
با توجه به غلظت گاز در تونلها که موجب انفجار در عمق ۲۵۰متری بهصورت ارتفاعی و ۷۰۰متری بهصورت مورّب در معدن شده است، هنوز عملیات امدادی در حال انجام است و تاکنون تعداد فوتیها به ۳۸ نفر رسیده است و ۱۴ نفر هنوز در معدن دوم محبوس هستند و آخرین امیدها برای نجات ۱۴ کارگر محبوسی معدن طبس ادامه دارد.
بنا بر اعلام تیم تخصصی امدادی، از ورودی تونل معدن بلوک C تا محل حبس معدنچیان یکهزار متر فاصله است که تا شب گذشته تیمها به ۴۰۰متری کارگران رسیده بودند، بامداد امروز پیکر بیجان ۸ کارگر از این معدن به بیرون منتقل شد.
ثبت دیدگاه