یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024 ساعت ×
دومین جشنواره ملی انگور سیاه سردشت دریچه ای به سوی توسعه این شهرستان
19 شهریور 1397 - 21:53
شناسه : 5515
33

دومین جشنواره ملی انگور سیاه سردشت عصر یکشنبه ۱۸ شهریور ماه در محل چشمه جوشان آب معدنی گراوان واقع در محدوده شهر ربط برگزار شد. به گزارش سیلوانا نیوز: این جشنواره امسال در حالی برگزار شد که محل برگزاری آن نسبت به سال گذشته در محیطی بزرگتر و تعداد شرکت کنندگان آن نیز چند برابر […]

ارسال توسط :

دومین جشنواره ملی انگور سیاه سردشت عصر یکشنبه ۱۸ شهریور ماه در محل چشمه جوشان آب معدنی گراوان واقع در محدوده شهر ربط برگزار شد.

به گزارش سیلوانا نیوز: این جشنواره امسال در حالی برگزار شد که محل برگزاری آن نسبت به سال گذشته در محیطی بزرگتر و تعداد شرکت کنندگان آن نیز چند برابر شده بودند، هزاران تن از باغداران این میوه ارگانیک در محل جشنواره حضور پیدا کرده بودند تا اندک امیدشان از این صنعت کم سود با برگزاری این جشنواره که هدف اصلی آن شناسایی و برند کردن انگور سیاه سردشت و مشتقات آن در سطح ملی و منطقه ای است بالا رفته و قوت قلبی برای افزایش بهره وری باغات شان باشد.

این جشنواره فرصتی بود تا اقشار مختلف مردم سردشت را دور یکدیگر جمع کند چرا که اکثر صاحب نظران معتقدند در صورتی که انگور سیاه سردشت و مشتقات آن به درستی در سطح کشور شناسانده شود اقتصاد این شهرستان در آینده ای نزدیک متحول خواهل شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در این آیین با اشاره به لزوم برگزاری این جشنواره در سطح ملی گفت: علت برگزاری هر ساله این جشنواره ارگانیک بودن کشت و برداشت این محصول است.

اسمعیل کریم زاده افزود: آذربایجان غربی با ۲۳ هزار هکتار اراضی زیر کشت انگور یکی از اصلی ترین قطب های تولید این محصول در سطح کشور به شمار می رود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بیان کرد: در سایه تلاش های دولت و کشاورزان شاهد تولید ۶٫۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در سطح این استان هستیم.

وی با اشاره به اینکه سردشت یکی از شهرستان های موثر در تولید محصولات کشاورزی ارگانیک است، گفت: ۵۵۰۰ هکتار از اراضی سردشت به کشت انگور سیاه اختصاص یافته است که به صورت خودرو و جنگلی تولید و سالانه ۳۵ هزار تن آن برداشت و روانه بازار مصرف می شود.

کریم زاده ادامه داد: حمایت از محصولات ارگانیک جزو برنامه های کاری این سازمان است و به اراضی که در دل جنگل به منظور کشت محصولاتی همچون انگور سیاه ایجاد می شود، توجه ویژه ای خواهد شد.

وی با اشاره به لزوم سرمایه گذاری در طبیعت بکر و جاذبه های توریستی این شهرستان خطاب به سرمایه گذاران خبر داد: برای ایجاد مجتمع های تفریحی و گردشگری نیز در این مکان ها، چنانچه سازمان میراث فرهنگی مجوزی را صادر کند، زمین اختصاص می یابد و در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان نیز مصوب و برای پرداخت وام به بانک ها معرفی می شود.

وی یکی از اهداف برگزاری این جشنواره را معرفی استعدادها و کاربری های بالقوه مناطق مختلف عنوان کرد و افزود: رسانه ها با معرفی محصول کاملا ارگانیک انگور سیاه سردشت نقش مهمی را در این عرصه ایفا می کنند که با تاثیر در بخش هایی همچون تازه خوری، جذب سرمایه گذاران صنایع تبدیلی و تکمیلی و غیره ارزش افزوده آن را ارتقا می دهد.

فرماندار سردشت نیز در ادامه این مراسم با اشاره به کاربرد های بی نظیر انگور سیاه اذعان داشت: این محصول منحصر به فرد خوشه صنعتی بیش از ۱۰ محصول متفاوت با کارکردهای مختلف است.

نژاد جهانی افزود: گراوان مکان برگزاری این جشنواره نیز تاج زیبایی های کشور و یک اثر ثبت شده ملی بوده، و ربط نیز شهر فرهنگ، همدلی، اتحاد و تلاش برای توسعه همه جانبه است.

وی اضافه کرد: سردشت هم با تمامی روستاها و شهرهایش نگین سبز آذربایجان غربی و غرب کشور و قسم خورده برای پیشرانی توسعه در استان و کشور به شمار می رود.

جهانی اظهار امیدواری کرد در سال های آتی این جشنواره در مناطق دیدنی دیگر این شهرستان همچون پل قلعه تاسیان، دشت وزینه، جنگل های ۸۰ هزار هکتاری سردشت، آبشار شلماش، روستاهای دیدنی آلان و بیوران، رودخانه گرژال و غیره برگزار شود.

در ادامه این مراسم معاون معاونت پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت انگور سیاه سردشت در سطح کشور گفت: استان آذربایجان غربی با سطح ۵ هزار هکتار کشت انگور سیاه در سردشت و پیرانشهر در رتبه چهارم کشور جای گرفته است.

محمود زاده ادامه داد: انگور رشه سردشت یک محصول کاملا ارگانیک است که بدون استفاده از سم و کود کشت می شود و در نوع خود در کشور بی نظیر است.

وی خطاب به مسئولان حوزه کشاورزی و باغداران سردشتی گفت: باید سطح پنج ونیم تن در هر هکتار که یک نرخ پایین در بین باغات انگورسیاه سردشت است با تحقیقات ارتقا پیداکرده و به میانگین کشوری برسد.

وی ادامه داد: باید پیگیر ارتقای کمی و کیفی انگور رشه سردشت باشیم و فقط به برگزاری جشنواره بسنده نکنیم محمود زاده تصریح کرد: این جشنواره ها باید با عظمت و ظرافت بیشتر برگزار شود و هرساله بخشی از مشکلات انگور سیاه سردشت در این جشنواره ها مرتفع شود.

مدیر جهاد کشاورزی سردشت نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت تاریخی وهویتی کشت انگور سیاه در این شهرستان گفت: انگور سیاه حیثیت و شناسنامه سردشت است و بیش از ۵۰ هزار خانوار در نهایت سختی از این راه امرار معاش می کنند.

احمد علی پور با اشاره به پایین بودن قیمت انگور سیاه در بازار ابراز امیدواری کرد در خلال برگزاری چنین جشنواره هایی به معرفی بیشتر این محصول کاملا ارگانیک کشور و بازاریابی های ملی و بین المللی بیشتر پرداخته شود.

در حاشیه این جشنواره نیز ۵۰ غرفه فروش محصولات بومی منطقه شامل انواع انگور سیاه، انار، هلو، گلابی وحشی، و همچنین عسل، گیاهان دارویی، صنایع دستی، فرآورده های انگور سیاه مانند باسوخ، دوشاب، میوژ، گوزمه، حلوا شکری، ترشی انگور نیز دایر شده بود.

در سطح شهرستان بیش از ۱۰ رقم انگور وجود دارد که مهمترین آنها ارقام رشه، طایفی و مام برایم است که عملکرد آن در هر هکتار به ۵٫۵ تن می رسد. شیره انگور یا دوشاب، مویژ، باسوخ و گوزمه از مهمترین محصولاتی است که به صورت سنتی از این محصول به دست می آید.

انگور سیاه تسکین دهنده فشارهای عصبی، افزایش دهنده شیر مادران، پاک کننده معده و روده از مواد زائد و همچنین از بین برنده چین و چروک پوست است.

به گزارش سیلوانا نیوز: دومین جشنواره ملی انگور سیاه سردشت در حالی به کار خود پایان داد که مردم این شهرستان به تحقق هدف اصلی برگزاری آن یعنی برند سازی این محصول ارگانیک در سطح کشور و به دنبال آن بازشدن دروازه ورود سرمایه گذاران به سردشت و توسعه و آبادانی آن دل بسته اند؛ هدفی که تحقق آن با همت اصحاب رسانه و پوشش حداکثری این جشنواره ممکن به نظر می رسد.

انتهای پیام:// سردبیر

عکاس:حکیم بصیرت

ج

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.