یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024 ساعت ×
سرنوشت اشتغال جوانان بیکار آذربایجان غربی بازیچه دست مدیران بی‌توجه
06 مرداد 1397 - 8:18
شناسه : 5081
12

دولت تا کنون ۲۵ جلسه برای حل و فصل مشکل اشتغال جوانان بیکار آذربایجان غربی برگزار کرده اما حاصل آن افزایش بیکاران این استان به ۱۲۰ هزار بیکار و ۳۵ هزار جوان بیکار تحصیلکرده دانشگاهی است باور کردنی نیست در استانی که ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با سه کشور مهم داشته و دروازه اروپا باشد […]

ارسال توسط :

دولت تا کنون ۲۵ جلسه برای حل و فصل مشکل اشتغال جوانان بیکار آذربایجان غربی برگزار کرده اما حاصل آن افزایش بیکاران این استان به ۱۲۰ هزار بیکار و ۳۵ هزار جوان بیکار تحصیلکرده دانشگاهی است
باور کردنی نیست در استانی که ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با سه کشور مهم داشته و دروازه اروپا باشد هیچ فرصت اشتغال برای جوانانش جز کولبری و قاچاق کالا نباشد.

کسی باور نمی‌کند قهوه‌خانه‌ها و قلیان سراهای آذربایجان غربی بیش از بازارچه‌ها و کارگاه‌های تولیدی و شرکت‌های بازرگانی محل گذران وقت آنان باشد.

چه کسی باور می‌کند تعداد جوانان عضو اتاق بازرگانی آذربایجان غربی به چند صد نفر هم نمی‌رسد.

اما این روزها همه باور دارند که ۳۵ هزار جوان تحصیل‌کرده که حداقل مدرکشان لیسانس است بیکار و علاف‌اند، بیکارانی که به امید یافتن شغل حداقل ۲۰ سال درس خوانده‌اند و کلی برایشان هزینه شده و عمر و زندگی‌شان برای گرفتن یک مدرک به فنا رفته اما از یافتن شغلی که در ماه حداقل حتی ۳۰۰ هزار تومان را روانه جیبشان کند عاجزند.

چگونه آینده‌سازان مملکت به آسیب اجتماعی بدل شدند

قرار بود همین جوانان تحصیل‌کرده آینده‌سازان این مملکت باشند اما اکنون خودشان به مسئله تبدیل شده‌اند، خودشان شده‌اند آسیب اجتماعی، همین جوانان تحصیل کرده شده‌اند عامل نا امنی فکری خانواده‌ها، قرار بود ستون یک زندگی باشند اما بیکاری مستمرشان ستون فقرات پدر و مادرشان را خورد کرده است.

روزگاری همین جوانها به عشق تمام خود و خانواده‌شان راهی دانشگاه شده بودند تا ارتقا پیدا کنند اما دانشگاه پس از چهار سال تحصیل تکه کاغذی به آنها داده که هیچ کجا برایش حتی یک کار معمولی هم نمی‌دهند، یعنی برای مدرکی که گرفته‌اند کسی تره هم خورد نمی‌کند.

سیستم آموزش عالی فقط ۴ سال زمان اشتغال این جوانان را به تأخیر انداخته و هیچ تأثیر نداشته است.

در چنین فضایی خیلی مهم است که بالاخره دولت برای حل مشکل اشتغال جوانان آذربایجان غربی چه برنامه‌ای دارد.

سرپرستی که لام تا کام حرف نمی‌زند

بیست و پنجمین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان آذربایجان غربی در حالی در سالن شهید نیکخواه استانداری برگزار شد که برخی از مدیران متولی اشتغال جوانان افتخار حضور در این جلسه را نداده بودند و یک کارشناس معمولی از اداره خود را مأمور شرکت در آن کرده بودند.

یک سال از گماردن یک کارشناس به سمت سرپرستی امور اجتماعی استانداری آذربایجان غربی گذشته اما هنوز معلوم نیست نقش این سرپرست که لام تا کام در جلسات حرفی نمی‌زند و اساساً هیچ گزارشی از کارهایی که کرده و نکرده ارائه نمی‌کند و در یک سال اخیر هم حضور یا عدم حضورش در این پست سبب نشده تا آبی از آب تکان بخورد، تحلیلگران اوضاع اجتماعی استان انگشت به دهان مانده‌اند که یک سرپرست با این مشخصات چطور توانسته یک سال بر سر این پست بماند در حالیکه طبق قانون گماردن سرپرست برای ادارات مختلف فقط چند ماه می‌تواند قانونی تلقی شود.

بسیار معتقدند مدیری که می‌خواهد در یک مسئولیت اجتماعی یک سال سکوت کند بهتر است برود در خانه سکوت کند نه در میان جمع و نه در میان اصحاب رسانه و جلسات رسمی و مهم.

بی توجهی مدیران دولتی به اشتغال جوانان

به هر حال بیست و پنجمین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان آذربایجان غربی تحت الشعاع بی توجهی مدیران متولی امور اشتغال جوانان در حالی برگزار شد که تعدادی از همین‌ها اساساً اعتقادی به حل مشکل جوانان ندارند و صراحتاً در این جلسه گفتند که مشکل اشتغال جوانان قابل حل نیست.

در این جلسه که به ریاست علیرضا رادفر معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی برگزار شد معلوم شد آب از سر جوانان خیلی وقت است که گذشته، چون عملاً کسی نیست که گوش شنوایی برای حل مشکلشان داشته باشد.

جوانان از خود می‌پرسند وقتی پسر عبدالله چمن گلی قهرمان جهان و المپیک که مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان غربی است بیکار است چنین مدیری که برای یافتن شغل برای پسر خود عاجز است چطور می‌تواند مشکل بیکار ۳۵ هزار جوان تحصیل‌کرده دیگر را حل کند.

ضرورت اولویت بندی مسائل و مشکلات جوانان

در این جلسه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی پس از گرامیداشت مناسبت‌های گذشته، حال و آینده اظهار داشت: امروز عمده‌ترین دغدغه‌ی جوانان ما بحث اشتغال و فرصت‌های شغلی است مباحث را به سمت عملیاتی شدن پیش ببریم بنابراین مدیری که به مساله جوانان اهمیت نمی‌دهد بدون تردید با اولویت‌های کشور هم آشنا نیست.

علیرضا رادفر بر ضرورت حضور مدیران در جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان استان تاکید کرد و گفت: مساله جوانان به قدری دارای اهمیت است که انتظار می‌رود مدیران شخصاً در جلسات ستاد حضور داشته باشند بنابراین از جلسه آتی ستاد حضور نماینده یا کارشناس به نیابت از شخص مدیر قابل قبول نیست.

وی همچنین خواستار احصاء و اولویت بندی مسائل و مشکلات جوانان استان برای طرح در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان شد و اظهار داشت: موضوع جلسات ستاد باید مشخص باشد و همه اعضا حول یک موضوع مشخص ایده و راهکار ارائه دهند تا بتوانیم به یک جمع بندی مشخصی برای حل مشکلات مختلف جوانان برسیم.

توپ اشتغال دوباره به زمین جوانان انداخته شد

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی پس از این تشرها که این روزها در جلسات دولتی مد شده و اساساً کارکرد چندانی نیز ندارد توپ را به زمین خود جوانها انداخت و گفت: جوانان خودشان نیز باید در امر اشتغال زایی و ایجاد فرصت‌های شغلی مشارکت داشته باشند و در این خصوص طرح‌ها و ایده‌ها خود را ارائه دهند.

رادفر با بیان اینکه استخدام‌های دولتی به هیچ وجه پاسخگوی اشتغال جوانان نیست، افزود: باید با تقویت بخش خصوصی و حمایت از طرح‌های کارآفرینی زمینه حضور و اشتغال جوانان در بخش‌های مختلف غیر دولتی نیز فراهم شود.

علیرضا رادفر گفت: در این دولت قرار شده است تا تمام استخدام‌ها از طریق سازمان سنجش صورت گیرد و امیدواریم شاهد کاهش چشمگیر تبعیض در استخدامی‌ها باشیم.

وی افزود: سیستم دولتی جوابگوی اشتغال جوانان نیست و باید این واقعیت را بپذیریم.

تحصیلکرده ها دنبال شغل دانشگاهی و دولتی نباشند

رادفر گفت: افرادی که دارای مدارک دکتری در رشته‌های مختلف هستند نباید صرفاً توقع ورود به هیئت علمی را داشته باشند و این افراد در محیط‌های دیگری نیز به دنبال کارها و فعالیت‌های تحقیقی و علمی باشند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه رضا نقی زاده مدیر کل تعاون، کاره و رفاه اجتماعی باید پاسخگوی حضور نیافتن خود در این جلسه باشد گفت: اینکه حداقل نتوانستند یک نماینده به نیابت از خود بفرستند هم پذیرفتنی نیست.

رادفر گفت: بانک ملی نیز برای عدم حضور خود در این جلسه باید جوابگو باشد.

سرپرست معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان غربی نیز در این جلسه اظهار داشت: اداره کل ورزش و جوانان استان امسال اقدامات خود را با ورود در ۴ محور در بحث اشتغال جوانان افزایش داده است.

۲ میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال ۳۵ هزار جوان بیکار کفایت نمی‌کند

محمد حسین حسنی گفت: امسال ۲ میلیارد تومان اعتبار برای طرح‌های اشتغال زا از طریق وزارت ورزش و جوانان جذب شده است و مبلغ ۴۰۰ میلون تومان به صورت نقد در سه ماهه نخست امسال پرداخت شده است.

وی گفت: اعتباراتی که اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان غربی به متقاضیان تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان وام پرداخت می‌کند.

رئیس مجمع ملی جوانان استان آذربایجان غربی نیز در این جلسه اظهار داشت: جوانان با مشکلات زیادی مواجه هستند و برای حل این مشکلات برنامه ریزی‌های بسیاری لازم است

استاندار آذربایجان غربی به وعده‌هایش عمل کند تا در کنارش باشیم

رضا مصطفی نژاد گفت: استاندار آذربایجان غربی در مورد سرنوشت خانه جوان ارومیه ۴ بار به طور رسمی در جلسات مختلف قول داده که آنجا را به سمن‌های جوانان بدهند و علاوه بر آن قول کتبی هم گرفته شد اما این وعده محقق نشده و در مقابل هر روز مشاهده می‌کنیم در رسانه‌های مختلف عنوان می‌شود که این مجموعه به نهاد دیگری تعلق گرفت.

وی با اشاره به اینکه استاندار آذربایجان غربی وعده‌ی مقابله با رانت بازی و فساد را داده است گفت: جوانان نیز همگام و همراه با استاندار هستند که با رانت بازی و فساد و تبعیض در سطح استان مبارزه کند و هر بهایی هم که داشته باشد ما جوانان بر عهده می‌گیریم.

مصطفی نژاد با بیان اینکه اجازه ندهید تا سیاسی کاری بر جوان گرایی سایه بیفکند تصریح کرد: نیاز به سیاست گذاری بلند مدت در حوزه جوانان داریم و در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده با کمبود مدیر توانمند روبه رو خواهیم بود.

وی گفت: اعطای وام مشکل عده‌ای معدودی از جوانان را حل می‌کند و مشکلات جوانان با وام حل نمی‌شود بلکه فقط صورت مسئله در برهه‌ای از زمان را پاک می‌کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.