سیستم پخش گاز مایع را میتوان به ۳ قسمت تولید، توزیع و نظارت تقسیم بندی کرد. در بخش تولید تمام پالایشگاهها و شرکتهای این حوزه به خوبی فعالیت کرده و هیچ کمبودی در تهیه و تامین گاز مایع در کشور وجود ندارد.
وظیفه توزیع گاز مایع برعهده ۷۴ شرکت حقوقی است که بر مبنای سهمیه تعیین شده از پالایشگاه دریافت کرده و به دست مصرف کننده میرساند و در سبد انرژی کشور خانوارهایی که بهرهمند از گاز شهری نباشند و برای گرمایش خانه نیازمند به استفاده از نفت سفید باشند بر مبنای قانون مصرف کننده گاز ال پی جی یا همان گاز مایع محسوب میشود.
نمایندگی ایران گاز در بخش سیلوانا هر بار برای سوختگیری به پالایشگاه تبریز رفته و بدون هیچ مشکلی سوختگیری می نمود اما مشکلی که هم اکنون نه تنها برای نوار مرزی بلکه برای استان آذربایجان غربی در تهیه گاز مایع پیش آمده، این است که پالایشگاه تبریز گاز مایع را به کشور ارمنستان صادر می کند که در جای خود قابل بحث و بررسی است.
صادرات گاز به کشور ارمنستان آن هم با رانندگان و تانکرهای سوخت ارمنستان باعث شده هم صدها راننده ایرانی تانکرها از کار بی کار شده و هم کمبود گاز در سراسر استان آذربایجان غربی بخصوص در نوار مرزی ارومیه بوجود آید و اگر از دیگر پالایشگاه های کشور همانند آبادان سوختگیری شود بالای ۸ میلیون تومان هزینه کرایه هر تانکر سوخت شده و یک هفته طول میکشد تا بدست مردم برسد که به هیچ وجه توجیه اقتصادی و زمانی ندارد.
با پیگیری های سیلوانا نیوز از بخشداری سیلوانا و نمایندگی ایران گاز محرز شد که در یک ماه گذشته با پیگیری ریباز میرزایی بخشدار بخش سیلوانا دوبار گاز مایع در بعضی از روستاهای این بخش توزیع شده و در اسرع وقت در دیگر روستاها هم با قیمت مصوب توزیع خواهد شد.
روال پخش سیلندر یا همان کپسول های گاز به این شکل است که نمایندگی ایران گاز در بخش سیلوانا( آقای عمرپور ) به صورت نوبتی به دهیار هر روستا تماس خواهد گرفت تا در یک روز و زمان مشخص ، سیلندرهای گاز مایع آن روستا تعویض شده و بزودی این مشکل حل خواهد شد.
انتهای پیام // مرضیه پورجلیل / سیلوانانیوز نیوز
ثبت دیدگاه