به گزارش آژانس خبری تحلیلی فرهنگی سیلوانانیوز :
با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان عطر و بوی نان های قدیمی و سنتی که در تنورهای آتشین نوار مرزی ارومیه پخته میشود بیشتر از سایر روزها به مشام میرسد.
استفاده ار نان های قدیمی و سنتی همچون تپ تپه ؛ کاده ؛ لوشه و همچنین گرده از دیر بارز در بین مردم مناطق سیلوانا و صومای برادوست رواج داشته است و در اکثر مناسبت ها و عیدها از جمله عید قربان نان های سنتی به یاد دوران گذشته زینت بخش سفره های سرتا سر برکت این مناطق بوده است.
عطر مست کننده و طعم ماندگار نان های سنتی کردستان که آواره ای جهانی دارد را میتوان با گذر از کوچه های سیلوانا و صومای برادوست به خوبی حس کرد زیرا نان های قدیمی و محلی از گذشته های خیلی دور در بین مردم عشایر نشین صومای برادوست و سیلوانا جایگاه به خصوصی داشته است که در این میان نباید نقش زنان را نادیده گرفت.
هنوزم بانوان زیادی هستند که فوت و فن پخت نان های سنتی سالم را میدانند و میتوانند با آموزش مختصر طریقه تهیه آن را به نسل جوان و کوکان خود نیز انتقال دهند تا آیندگان نیز از عطر و بوی نان های سنتی بی نصیب نمانند.
پایان گزارش/
ثبت دیدگاه