از گذشتههای دور تاکنون، ادویهها همواره مورد توجه اقشار مختلف مردم بوده، به طوری که در طعم دادن غذاها و حتی رایحه بخشیدن به آنها مورد استفاده قرار گرفته است.
از گذشتههای دور تاکنون، ادویهها همواره مورد توجه اقشار مختلف مردم بوده، به طوری که در طعم دادن غذاها و حتی رایحه بخشیدن به آنها مورد استفاده قرار گرفته است.
زعفران که به طلای سرخ نیز معروف است، یکی از باارزشترین و در عین حال گران قیمتترین ادویه به شمار میرود، که خواص فراوانی نیز برای آن ذکر شده است، همچنین در طب درمانی نیز از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است.
تولید سالانه ۲۰ کیلوگرم زعفران توسط تولیدکننده میاندوآبی
رامین ابراهیمی تولید کننده زعفران ارگانیک در میاندوآب اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸ در راستای اجرای طرح اصلاح الگوی کشت و مبارزه با خشکسالی، در زمینی به مساحت ۲ هکتار در یوسف کندی شروع به کاشت و برداشت زعفران کردیم و محصول تولید شده با بسته بندی شرکت خودمان به دست مصرف کننده واقعی میرسد که عنصر واسطه را حذف کردیم.
وی ادامه داد: فعالیت ما از سال ۱۳۹۸ یعنی سال رونق تولید شروع شد که میزان سرمایه نقدی ۲۰۰ میلیون تومان بود و گردش مالی یک سال گذشته ما ۳۵۰ میلیون تومان است.
این تولیدکننده اضافه کرد: کارمان را با ۶ نفر به صورت خانوادگی آغاز کردیم
ولی میزان اشتغال زایی زعفران که صفر تا صد با دست انجام میشود بسیار بالاست، در فصل گلدهی و برداشت که یک ماه طول میکشد برای ۱۰۰ نفر خانم اشتغال فصلی ایجاد میکنیم و برای ۱۰ هم به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی میکنیم، که این افراد دائمی هستند.
وی خاطرنشان کرد: تولید زعفران پلکانی است از کم شروع میشود و به اوج میرسد و دوباره کم میشود که ۷ سال طول میکشد و میانگین حدود ۲۰ کیلوگرم در سال تولید داریم، که تولیدات ۱۰ کشاورز دیگر استان را هم میتوانیم با راه اندازی واحد بسته بندی و صادرات خرید کنیم.
وی با بیان اینکه به همه استانها صادرات داریم و عمده سفارش ما به صورت اینترنتی است، گفت: ولی سفارش خارج از کشور فقط چند مورد داشتهایم، خانواده هایی بودند که برای فرزندان خود در آمریکا و آلمان و ترکیه که به ما زعفران سفارش دادند.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: مشکل اساسی ما کمبود نقدینگی و نبود اعتبارات دولتی و حمایت دولت در راستای راه اندازی واحد بسته بندی و صادرات هست و مشکل دیگر مسدود بودن صادرات به کشورهای همسایه در خاورمیانه هست که دست مافیا و دلال است و کشاورز عملا نمیتواند سود محصول خود را خودش ببرد.
کشت گونه ای امید بخش برای دریاچه ارومیه و جای خالی حمایتها!
فعالیت ۱۲۰ نفر به عنوان بهرهبردار زعفران در آذربایجان غربی
اکبر کرامتی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تولید زعفران آذربایجان غربی را در حال حاضر ۱۴۰ کیلوگرم در هکتار عنوان کرد و گفت: سطح زیرکشت زعفران استان در حدود ۶۰ هکتار است.
وی در ارتباط با میزان اشتغالزایی این عرصه عنوان کرد: ۱۲۰ نفر هم اکنون به عنوان بهره بردار اصلی به طور مستقیم مشغول به کار هستند و با توجه به اینکه هر هکتار زراعت به طور غیر مستقیم ۱۵۰ نفر روز اشتغال ایجاد کرده، که در مجموع ۹ هزار نفر روز اشتغال غیرمستقیم در سطح استان است.
کرامتی گفت: هم اکنون عمده ترین مشکلات زعفران کارانی که در استان مشغول فعالیت هستند، خرده مالکی و کوچک بودن اراضی زراعی در آذربایجان غربی است؛ هزینههای بالای تولید در این محصول به کاهش سوددهی در تولید منجر شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی گفت: در این راستا با هدف بالا بردن راندمان تولید و حمایت از کشاورزان تلاش میشود که طرح ها و ایدههای جدید بررسی شده و از شرکتهای دانش بنیان و تولید کنندگان فعال حمایت شود.
وی این حمایت را شامل پرداخت تسهیلات بانکی، ارائه مشاورههای فنی و … عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه مصرف آب آن اندک است، این گیاه یکی از گونههای امیدبخش برای توسعه در استان و موثر در حفظ و احیای دریاچه ارومیه به شمار میرود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بیان کرد: کشت زعفران در مناطقی که از سوی محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منایع طبیعی استان اعلام شده است، باعث میشود که فعالان این عرصه به سود مناسبی دست پیدا کنند.
کشور ما یکی از مهمترین یا اولین کشورهایی به شمار میرود که در زمینه کاشت و صادرات جهانی فعالیت دارد.خوشبختانه در سالهای اخیر این گیاه در آذربایجان غربی نیز مورد توجه قرار گرفته است و علاقهمندان زیادی به آن گرایش پیدا کردهاند که ضروری است حمایتهای لازم در این زمینه از زعفران کاران انجام شود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه