یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024 ساعت ×
گیاهان خوراکی بخش سیلوانا در معرض انقراض هستند
14 فروردین 1398 - 10:06
شناسه : 7067
15

سیلوانانیوز- در فصل بهار که بو و عطر گیاهان خوراکی استان آذربایجان غربی را در بر می گیرد، متاسفانه شاهد از بین رفتن بسیاری از گیاهان به دلیل برداشت بی رویه هستیم.   به گزارش خبرنگار سیلوانانیوز ، همزمان با فصل بهار گیاهان کوهی که در کوه های سیلوانا می رویند به یکی از غذاهای […]

ارسال توسط :

سیلوانانیوز- در فصل بهار که بو و عطر گیاهان خوراکی استان آذربایجان غربی را در بر می گیرد، متاسفانه شاهد از بین رفتن بسیاری از گیاهان به دلیل برداشت بی رویه هستیم.

 

به گزارش خبرنگار سیلوانانیوز ، همزمان با فصل بهار گیاهان کوهی که در کوه های سیلوانا می رویند به یکی از غذاهای اصلی مردم این بخش تبدیل می شوند و سبزی های کوهی و گیاهان خوراکی بیش از سه ماه به عنوان یکی از غذاهای اصلی مورد استفاده مردم سیلوانا قرار می گیرند.

 

بهره مندی از این موهبت خداوندی و وفور گونه های  گیاهی خوراکی در مناطق کوهستانی در بخش سیلوانا موجب شده که همه ساله در فصل بهار منبع اشتغالی برای شمار زیادی از اهالی این استان به ویژه روستائیان فراهم شود و زنان هنرمند سیلوانا نیز با درست کردن غذاهای محلی سفره خانواده را رنگین می کند.

 

بدون شک وجود گیاهان خوراکی در کوه های بخش سیلوانا فرصتی مناسب برای اشتغالزایی فراهم کرده و در هر فصل متناسب با شرایط آب و هوایی یک محصول کوهی خاص در بخش سیلوانا  وارد بازارهای استان می شود.

 

اهالی بخش سیلوانا علاقه زیادی به گیاهان کوهی دارند و از خرید آنها استقبال می کنند چرا که مردم از این سبزی و میوه ها در جهت مصارف دارویی و خاصیتهای مختلف استفاده می کنند.

 

تغییرات منفی اقلیمی، فرسایش خاک و برداشت بی رویه از مراتع و علف زارها در سال های گذشته موجب تخریب رویشگاه های بخش سیلوانا شده است به نحوی که زنگ خطر انقراض و نابودی برخی گیاهان دارویی و غذایی چون مند، کنگر،ریواس و… اکنون به صدا درآمده است.

 

برخی از این گیاهان همانند کنگر،مند،آنغوزه، قارچ، تره کوهی، پنیرک مورد ‏استقبال شهروندان قرار دارند که در کوهای سیلوانا می رویند و برخی نیز با تهیه انبوه این گیاهان آنها را با قیمت های مختلف در سطح بازار به فروش می رسانند. ‏

 

مند ،قارچ، آنغوزه ، کنگر، پنیرک، ریواس ، تره، بوره سیرکوهی و انواع قارچ های کوهی از جمله گیاهان خوراکی شناسایی شده و معروف کوه های سیلوانا هستند.

 

اگرچه گیاهان خوراکی محصولات فصلی هستند و به صورت متنوع مورد استفاده مردم قرار دارند اما باید توجه داشت که برخی از این گیاهان از طریق پیازچه تولید می شوند که برداشت بی رویه آنها موجب انقراض آنها می شود.

 

انگیزه ی بالای مردم بخش سیلوانا به استفاده از این گیاهان و گستره وسیع عرصه های طبیعی موجب سوء استفاده و طمع افراد زیادی می شود که با حضور در طبیعت اقدام به برداشت این فرآورده های طبیعی و فروش آنها می کنند.

از گذشته های دور تاکنون مردم سیلوانا علاوه بر جمع آوری گیاهان خوراکی و مصرف آنها از گیاهان دارویی نیز در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده کرده اند.

 

رویش گیاهان خوراکی در کوه های سیلوانا از ویژگی های طبیعت این استان به شمار می رود.رویش گیاهان خوراکی در کوه های( بز سینا،دالامپر، خلیل و آز )و جمع آوری آنها توسط مردم حال و هوای خاص و رنگ و بویی دیگر به سفره های مردم بخشیده است .

 

بدون شک طبیعت سیلوانا به عنوان منابع طبیعی و کوه ها و دشت سرسبز  در استان آذربایجان غربی  یک ظرفیت بزرگ محسوب می شود که باید از آن در جهت توسعه و اشتغال این بخش استفاده کرد.

 

گونه های نادر گیاهی، فرآوده های کوهی، گیاهان دارویی و.. همه از فرصتهای بی نظیر و خدادادی برای اشتغال در روستاهای این بخش است. این گونه ها علاوه بر ارزش غذایی و خوراکی در درمان بسیاری از بیماریها نیز مفید هستند و به نظر می رسد آموزش و جلوگیری از برداشت بی رویه و همچنین ایجاد صنایع تبدیلی در سیلوانا برای توسعه این مهم ضروری باشد.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.