رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: امسال ۵۰۰ هزار راس از استان به تهران و سایر استانهای عمقی کشور ارسال شده است.
خسرو شهبازی در آئین افتتاح رویداد ملی مدیریت اقتصادی دام سبک در آذربایجان غربی با بیان اینکه آذربایجانغربی یکی از قطبهای مهم دامپروری کشور است، افزود: هم اکنون در رتبه دوم کشوری بیش از چهارمیلیون و ۲۰۰ هزار رأس دام سبک که شامل ۱۰ درصد دام کشور است، در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه همچنین این استان در جمعیت گاومیش نیز رتبه دوم کشوری را دارد و برای حمایت از دام هزاره سوم معاونت بهبود تولیدات دامی برنامههای حمایتی خاصی را در سطح استان اجرایی کرده است، ادامه داد: آذربایجان غربی اولین استان کشور در تشکل گاو میش داری است و خدمات مختلفی در این زمینه از جمله تأمین نهادههای دامی یارانه دار و اسپرمهای اصلاح شده به دامداران ارائه میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: اظهار کرد: ارومیه در بین شهرهای استان رتبه اول در پرورش و نگهداری گاو میش را با اختصاص ۲۴ درصد از این جمعیت داراست، نقده و میاندوآب در رتبههای بعدی با اختصاص ۱۸ و ۱۳ درصد، سلماس و مهاباد با ۱۲ درصد و خوی ۱۰ درصد از جمعیت دامی در ردههای بعدی هستند.
شهبازی خاطرنشان کرد: در طول سال گذشته بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار رأس دام و امسال ۵۰۰ هزار رأس از استان به تهران و سایر استانهای عمقی کشور ارسال شده است.
شهبازی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲ بخش دامپروری استان با تولید ۵۶ هزار تن گوشت قرمز رتبه چهارم کشوری و با تولید ۳۹۷ هزار تن شیر، رتبه ۹ کشوری را به خود اختصاص داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: هدف از برگزاری این رویداد مدیریت اقتصادی دام سبک با هدف آموزش و توانمند سازی نیروهای متخصص و پرورش دهندههای حرفهای دام سبک، آشنایی با مدل اجرایی پروژه افزایش بهره وری در گلههای دام سبک است.
شهبازی یادآور شد: استان آذربایجانغربی، با بهرهمندی از چهار نژاد گوسفند اصیل و یک نژاد منحصر به فرد بز مهابادی، به یکی از مناطق پیشرو در تولیدات دامی کشور تبدیل شده است.
وی با تأکید بر جایگاه برتر این منطقه در تولید شیر گوسفندی بیان کرد: میانگین تولید شیر روزانه از این دامها بیش از ۳.۵ کیلوگرم است که این ویژگیها، علاوه بر اهمیت اقتصادی، در حفظ و پایداری ذخایر ژنتیکی بومی استان نیز نقش بسزایی ایفا میکند، چرا که آذربایجانغربی به واسطه آب و هوا و مراتع غنی خود محیطی ایدهآل برای پرورش این نژادها فراهم کرده است.
رویداد ملی مدیریت اقتصادی دام سبک با هدف آموزش و توانمند سازی نیروهای متخصص و پرورش دهنده حرفهای دام سبک و آشنایی با مدل اجرایی طرح افزایش بهره وری در گلههای دام سبک با شعار امنیت غذایی، اقتصاد مقاومتی و اشتغال و خودکفایی به مدت دو روز در ارومیه در حال برگزاری است.
این رویداد ملی در بخشهای مختلف مدیریت تغذیه و معرفی خوراکهای نوین دام، مدیریت اقتصادی در پرورش، مدیریت تولید مثل و اصلاح نژاد و مدیریت بهداشت با حضور اساتید و کارشناسان کشوری در حال برگزاری است.
در این رویداد فارق التحصیلان علوم دامی و دامپزشکی، دامداران و اتحادیههای عشایری و گروههای جهادی علوم دامی و دامپزشکی حضور دارند.
آذربایجان غربی بیش از ۴ و نیم میلیون رأس دام سبک و بیش از ۴۰۰ هزار رأس دام سنگین دارد که این استان دارای رتبه هفتم کشوری در تولید محصولات دامی و رتبه سوم در تولید گوشت در کشور است و از لحاظ تعداد دام سبک نیز رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
ثبت دیدگاه