رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: تزریق اولیه واکسن مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا که در فاز نهایی قرار دارد برای ۲۴ هزار نفر از مردم ایران آغاز شده است.
علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران، اظهار داشت: تزریق اولیه واکسن مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا که در فاز نهایی یا فاز سه قرار دارد برای ۲۴ هزار نفر از مردم ایران در ۷ استان و ۸ شهر کشور شامل اصفهان، یزد، کرمان، بندرعباس، ساری، بابل، همدان و زنجان انجام شده و از هفته گذشته تزریق دُز دوم برای این ۲۴ هزار نفر، آغاز شده است.
بیگلری اضافه کرد: امیدواریم با پایان تزریق به افراد داوطلب در فاز سه این واکسن، بتوانیم نتایج اولیه را در اواخر خردادماه تحلیل کنیم تا در صورت مثبت بودن نظرات کارشناسان سازمان غذا و دارو، مجوز مصرف را دریافت کنیم.
وی ادامه داد: علاوه بر دو دُز واکسن مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا که به فاصله ۲۸ روز در ۸ شهر کشور تزریق میشود، در دو شهر زنجان و یزد دُز یادآور بعد از یک ماه نیز به داوطلبان تزریق میشود.
بیگلری گفت: سازمان جهانی بهداشت عنوان میکند که همه واکسنها به دُز یادآور نیاز خواهند داشت اما شاید این واکسن، اولین واکسنی باشد که دُز یادآور دارد و این کمک بسیار خوبی است که بتوانیم در مرحله کارآزمایی بالینی، نتایج را بررسی کنیم.
رئیس انستیتو پاستور ایران تصریح کرد: بر اساس شواهد، وجود دُز یادآور واکسن کرونا سبب میشود که سطح ایمنی افزایش بسیار زیادی داشته باشد و امیدواریم که بتوانیم شاهد ایمنی بسیار خوبی از این واکسن در سطح عمومی در کشور باشیم.
بیگلری خاطرنشان کرد: همه واکسنها وقتی مورد مطالعه قرار میگیرند، از ابتدا کمیتههای مستقلی وجود دارند که عوارض آنها را ثبت و پیگیری میکنند اما در جمع بندی که برای ۲۴ هزار تزریق اولیه این واکسن داشتهایم، نگرانی خاصی بابت عوارض واکسن وجود نداشت که بتوانیم آنها را به واکسن، مرتبط بدانیم.
وی افزود: برای همه واکسنهایی که وارد مرحله کارآزمایی بالینی میشوند، با دقت و وسواس بسیار زیاد توسط چندین کمیته مستقل، بررسیهای عوارض واکسن انجام میشود و این کمیتهها، خارج از مجموعههای تولید کننده هستند تا عوارض احتمالی را شناسایی و در صورت تایید، برای واکسیناسیون عمومی از آن استفاده کنند. امیدواریم با پایان تزریق واکسن به داوطلبان در فاز سه بالینی و تحلیل نتایج، بتوانیم مجوز استفاده عمومی را در آینده نزدیک دریافت کنیم.
بیگلری یادآور شد: انستیتو پاستور ایران مجموعهای با قدمت و سابقه درخشان بیش از یک قرن در تولید واکسن است و این موسسه اعتبار بالایی در ساخت و همچنین کنترل کیفی واکسنها دارد که نشانه آن، وجود اثرات واکسنهای انستیتو پاستور ایران در بدن تمام ایرانیها در نسلهای مختلف است. نوزادانی که به دنیا میآیند، یکی از اولین واکسنهایی که دریافت میکنند، واکسنهای تولیدی انستیتو پاستور ایران است.
رئیس انستیتو پاستور ایران اظهار داشت: با توجه به اعتماد عمومی نسبت به محصولات انستیتو پاستور ایران و دقت بسیار بالایی که در طراحی واکسن مشترک دو موسسه صاحب نام در تولید واکسن یعنی انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا شده، همانگونه که پیش بینی میشد، استقبال بسیار خوبی از حضور در فاز سه کارآزمایی بالینی این واکسن شد.
وی متذکر شد: تعداد داوطلبان در تمام شهرها به اندازه کافی بود و خوشبختانه با توجه به ارتباط مردم و بدون عوارض بودن آن، دیگران را تشویش به حضور در این کارآزمایی میکردند و مسلما وقتی این واکسن به تولید انبوه برسد و وارد استفاده عمومی شود با توجه به کیفیت بالایی که دارد، اعتماد بیشتری از سوی مردم را خواهد داشت و مورد استقبال گسترده قرار میگیرد.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه