چهارشنبه, ۲ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 23 October , 2024 ساعت ×
آغاز حلقه گذاری پرندگان در زیستگاه های جوجه آور آذربایجان غربی
31 خرداد 1401 - 9:56
شناسه : 17480
8

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، از حلقه‌گذاری پرندگان در زیستگاه های آبی و خشک آذربایجان غربی که محل تخم گذاری و جوجه آوری پرندگان است، خبر داد. سعید سهند با اشاره به آغاز حلقه گذاری در جریان این برنامه که در سه پرندگان در زیستگاه های جوجه آور استان گفت:در مرحله اول تعدادی از […]

ارسال توسط :

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، از حلقه‌گذاری پرندگان در زیستگاه های آبی و خشک آذربایجان غربی که محل تخم گذاری و جوجه آوری پرندگان است، خبر داد.

سعید سهند با اشاره به آغاز حلقه گذاری در جریان این برنامه که در سه پرندگان در زیستگاه های جوجه آور استان گفت:در مرحله اول تعدادی از جوجه های پرندگان که از رشد کافی برخوردار بوده‌اند، حلقه گذاری و بیومتری خواهند شد.

 

وی افزود: در نظر است تا در این برنامه که در طی سال های اخیر بصورت متناوب و هر ساله در آذربایجان غربی انجام می‌شود بیش از ۳۵ زیستگاه مهم استان بررسی، پایش و ضمن نصب حلقه، بر پای پرندگان، جمعیت آنها نیز آمار برداری شود.

 

شهند افزود: پیش بینی می شود بیشتر گونه هایی که حلقه گذاری خواهند شد شامل انواع جوجه پرستوی دریایی و کاکایی، آنقوت، غاز خاکستری، کبک معمولی، انواع حواصیل ، انواع اردک خصوصا اردک سرسبز، اردک سر سفید، اردک تاجدار، اردک سرحنایی، انواع کشیم، خوتکای معمولی و … باشد.

 

وی اضافه کرد: تلاش گسترده ای برای شناسایی محل جوجه آوری فلامینگو دراستان نیز به عمل آمد که حاصل آن شناسایی محل جوجه آوری بیش از ۱۲ هزار جفت فلامینگو بود که در ضلع جنوبی دریاچه ارومیه جوجه آوری داشته اند و طبق برنامه قرار است جوجه های آنها نیز حلقه گذاری شوند.

 

شهند ادامه داد: حلقه‌گذاری پرندگان، متداولترین و رایج‌ترین‌ شیوه شناخت وضعیت و تعیین مسیر مهاجرت پرندگان است که در این شیوه پرندگان زنده‌گیری و حلقه‌های فلزی یا پلاستیکی خاص هر گونه، با شماره یا کدهایی به همراه نام کشور به یکی از پاها یا بال پرنده وصل شده و پرنده دوباره در طبیعت رهاسازی می‌شود.

 

وی با بیان اینکه بیشترین حلقه گذاری در طی سال های اخیر برای جوجه‌های کاکائی انجام گرفته است، ادامه داد: تمامی کشورها متعهد به عودت حلقه‌ها در صورت یافتن لاشه پرندگان و یا خود حلقه‌ها در صورت از بین رفتن لاشه پرنده به کشور مبدا هستند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: از روی حلقه‌های دریافتی اطلاعات مهم دیگری از قبیل سن پرنده، عوامل تهدید، زیستگاه‌های ثانوی و سایر اطلاعات مربوط به انواع پرندگان نیز قابل دسترسی است.

 

انتهای پیام/

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.