رئیس کل دادگستری آذربایجانغربی گفت: یکی از مشکلات جامعه کنونی کم شدن روحیه گذشت افراد هست که در این راستا ستاد صبر با هدف توسعه و رونق بخشیدن به امر سازش و بالا بردن فرهنگ گذشت تشکیل شده است.
به نقل از روابط عمومی دادگستری آذربایجانغربی ناصر عتباتی در اولین جلسه ستاد استانی صبر اظهار داشت: صلح و سازش عجین شده با فرهنگ اسلامی و نشات گرفته از آیات قرآن کریم، احادیث و سیره نبوی، اهل بیت عصمت و طهارت و جزء مبانی دینی و اعتقادی مسلمانان است.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات جامعه کنونی کم شدن روحیه گذشت افراد هست که در این راستا ستاد صبر با هدف توسعه و رونق بخشیدن به امر سازش و بالا بردن فرهنگ گذشت تشکیل شده است.
رئیس کل دادگستری آذربایجانغربی افزود: در سال ۱۳۹۹ حدود ۵۹۰ هزار فقره پرونده در دادگستری استان رسیدگی شده است که این آمار بسیار بالایی بوده و زیبنده جامعه اسلامی نیست، این تعداد پرونده با ظرفیتی کمتر از ۴۰۰ نفر قاضی رسیدگی شده که نشان دهنده کار مشقت بار و بسیار سخت قضات و کارکنان دادگستری هست.
عتباتی تصریح کرد: این تعداد کثیر پرونده طبیعتاً رسیدگیها را طولانی میکند و دقت کافی را هم از قاضی سلب و در نهایت موجب نارضایتی از دستگاه قضایی خواهد شد، بنابراین از همه مردم رخواست میشود برای امور بی ارزش و کم ارزش وقت دادگاه را بیهوده تلف نکنند و اجازه دهند به پروندههای مهمتر با وقت و دقت بیشتر رسیدگی شود.
وی همچنین از ریش سفیدان، متنفذین و معتمدین محلی خواست پای کار بیایند و در هستههای بخشایش دستگاه قضایی را یاری کنند و اختلافات مردم را با سازش حل و فصل کنند.
این مقام مسوول اضافه کرد: با بررسی انواع جرایم در سطح استان میبینیم که بیشترین آمار مربوط به توهین، اهانت و ضرب و جرح عمدی ساده هست که به راحتی، هستههای بخشایش میتوانند این موضوعات را با سازش خاتمه دهند و کمک بسیار بزرگی به قضات کرده تا با وقت و دقت بیشتری به پروندهها رسیدگی کنند.
رئیس کل دادگستری آذربایجانغربی در پایان با اشاره به اینکه در پنج ماه سال ۱۴۰۰ هشت فقره پرونده قتل در استان منجر به سازش شده است گفت: این آمار فوق العادهای هست که نشانگر این است که ظرفیت سازش در استان بسیار بالا است و باید از این ظرفیتها بهره جست و همه عزیزان پای کار بیایند و این وظیفه دینی و شرعی را در کل جامعه اسلامی نهادینه کنیم.
معاون قضائی رئیس کل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف آذربایجانغربی نیز در این جلسه به مفاهیم ارزشمند اسلامی و انسانی صبر و گذشت اشاره کرد و گفت: مفاهیم ارزشمند انسانی و اسلامی در کلمه صبر و گذشت که عنوان این ستاد است ظهور دارد، چرا که صلح و سازش در پروندهها موجب از بین رفتن کینه و کدورت بین طرفین میشود.
صمدی افزود: امر مهم سازش طلب میکند که سایر نهادها و ارگانهای مردمی و دولتی ورود کنند و دستگاه قضایی را در گسترش این فرهنگ یاری کنند.
وی ادامه داد: ستاد ملی صبر در سطح استان هم تشکیل شده که اهداف آن اعتلای فرهنگ صلح و سازش و نظامند کردن و تقویت مشارکت نهادهای مردمی و نهادینه کردن عدالت ترمیمی و میانجیگری بین طرفین پرونده و فرهنگ سازی برای توسعه صلح و سازش میباشد.
دادستان مرکز استان نیز در این جلسه با تاکید بر نقش ریش سفیدان و بزرگان در اصلاح ذات البین گفت: ریش سفیدان و بزرگان نقش بسیار موثری در اصلاح ذات البین دارند و ظرفیتی هستند که نباید از آنها غافل شد و باید نهایت بهره را از آنها گرفت، خصوصاً در پروندههای حساس مثل قتل و نزاعهای طایفهای و عشیرهای از آنها بهره گرفت و صلح و دوستی را برقرار کرد.
مجیدی افزود: دبیرخانه ستاد صبر میتواند ارتباط خوب و منطقی بین هستههای بخشایش برقرار کند تا بتوانند با هماهنگی همدیگر نتایج خوبی در امر سازش بگیرند.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه