شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ Saturday, 27 July , 2024 ساعت ×
بازی سنتی ، محلی و سرگرم کننده ی کُردهای ایران
20 فروردین 1396 - 7:31
شناسه : 275
40

به گزارش آژانس خبری تحلیلی فرهنگی سیلوانانیوز : جوراب بازی ، جورابین  یا به اصطلاح به زبان کوردی محلی گورانێ ، گورا بازی  در کنار سایر بازی های بومی و محلی در میان مردم کُرد خصوصا اهالی خون گرم نوار مرزی ارومیه ، صومای برادوست و سیلوانا بیشترین طرفدار و محبوبیت را دارد. جوراب بازی […]

ارسال توسط :

به گزارش آژانس خبری تحلیلی فرهنگی سیلوانانیوز :

جوراب بازی ، جورابین  یا به اصطلاح به زبان کوردی محلی گورانێ ، گورا بازی  در کنار سایر بازی های بومی و محلی در میان مردم کُرد خصوصا اهالی خون گرم نوار مرزی ارومیه ، صومای برادوست و سیلوانا بیشترین طرفدار و محبوبیت را دارد.

جوراب بازی از بازیهای هیجانی، گروهی و شاد است که باعث صمیمیت، همکاری بیشتر، تصمیم گیری و مشورت گروهی می شود.

این بازی مخصوص شبهای میهمانی ، دورهمی ها می باشد و بهترین بهانه برای به جا  آوردن صله رحم در روستاها محسوب می شود .

با گسترش روز افزون شبکه های اجتماعی  و نفوذ  اینترنت در تمامی ابعاد رفتار اجتماعی  نوستالژیک بازی جورابین فرهنگ غنی گذشتگان را با تفریحات سالم و فرهنگ اجتماع حتی در دورهمی های کوچک  به نمایش می گذارد ، که به دور از تمامی آسیب ها اجتماعی در محیطی شاد و مفرح محبت ها را بیشتر از هر زمان دیگری در کنار هم بودن های خانوادگی میتوان تقویت کرد.

این بازی اغلب بصورت خانوادگی و با تقویت حواس پنجگانه انجام میشود و سن وسال نمیشناسد و کوچک و بزرگ در گروههای ۱۰نفره به بالا  به صورت مساوی تقسیم می شوند.

جوراب بازی  با ” ۱۰ جوراب ” دست باف، به صورت دسته” ۵تایی” و “یک تیله” یا چیزی شبیه به آن  با دو گروه  ۱۰ نفره که روبه روی هم می نشینند شروع می شود.

یکی از ۱۰نفر گروه گرداننده که مهارت زیادی دارد تیله را طوری در میان انگشتان دست پنهان میکند و شروع به فرو بردن دست در جورابهای که دهانه انها باز است می کند، به صورت سریع و با مهارت که گروه مقابل نتواند آن را حدس بزند.

سرپرست یا یکی از اعضای گروه مقابل  باید با مشورت و تصمیم گیری اعضا حدس بزنند که تیله در کدام جوراب انداخته شده است و باید ان را پیدا کند.

هر بازی ۱۰ امتیاز دارد  و به این شکل تا امتیاز ۱۵۰ ادامه خواهد داشت و برنده مشخص می شود.

این بازی سنتی موجودیت خود را در بین مردم سیلوانا و صومای برادوست مرزداران غیور و حماسه ساز ایران اسلامی حفظ کرده است ، امیدواریم مسئولان مربوطه با برگزاری مسابقات و اهمیت دادن به بازی های بومی و محلی در حفظ و اهمیت دادن به آنها در کنار مردم فهیم و فرهنگ دوست نوار مرزی ارومیه برای حفظ تفریحات سالم و عدم گرایش جوانان به آسیب های اجتماعی با گسترش روز افزون شبکه های اجتماعی و عدم نفوذ آن در خانواده ها قرار گیرند.

تصاویر جوراب بازی از خانوده های خون گرم و مهمان نواز خالد و قاسم خالدی منش از روستای  سرسبز و پر برف باوان مرگور در بخش سیلوانا ارومیه می باشد .

انتهای پیام /

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.