شنبه, ۱۷ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 7 December , 2024 ساعت ×
فناوری بومی با اشتغال قابل توجه در ارومیه معطل آب
04 آذر 1398 - 13:19
شناسه : 8309
13

ایرنا / شرکت دانش‌بنیانی که فناوری تولید دستگاه پرقدرت «قوچ ترمیناتور» با اشتغال ۲ هزار نفری را طی سه فاز مختلف در آذربایجان‌غربی بومی کرده، معطل تامین آب مورد نیاز این طرح به میزان سالانه ۷۰ هزار مترمکعب است و مجری خلاق آن ادعا می‌کند که آغاز عملیات اجرایی طرح تولید این دستگاه از سال […]

ارسال توسط :

ایرنا / شرکت دانش‌بنیانی که فناوری تولید دستگاه پرقدرت «قوچ ترمیناتور» با اشتغال ۲ هزار نفری را طی سه فاز مختلف در آذربایجان‌غربی بومی کرده، معطل تامین آب مورد نیاز این طرح به میزان سالانه ۷۰ هزار مترمکعب است و مجری خلاق آن ادعا می‌کند که آغاز عملیات اجرایی طرح تولید این دستگاه از سال ۱۳۹۵ تاکنون به دلیل صادر نشدن مجوز حفر چاه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه بلاتکلیف می‌باشد.

سخنان مجری این طرح با گلایه از سنگ‌اندازی‌ها در مسیر راه‌اندازی آن شروع و سپس بر روی موضوع اصلی یعنی تامین حقآبه طرح متمرکز شد؛ رحیم برومند اظهار داشت: با تلاش ۱۰ ساله گروه ۳۰ نفری دانشگاهی، دستگاه «قوچ ترمیناتور» بومی با ۱۶ کاربرد در صنایع سنگین را به صورت کارگاهی در استان تولید کرده‌ایم.

وی افزود: این دستگاه که یکی از اصلی‌ترین عامل‌های مکمل تکنولوژی پرقدرت و ارزآوری برای پیشرفت هر کشور به شمار می‌رود، در ۲ نمونه طراحی و شاسی آن که در صنعت خودرو از ارکان اصلی محسوب می‌شود، از حدود پنج سال قبل آماده شده‌است.

وی که فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی رشته مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۵۸ است، اظهار داشت: اعضای هیات علمی دانشگاه ارومیه و کارشناسان وزارت جهادکشاورزی نیز پس از بازدید از نمونه طرح به راه‌اندازی خط تولید دستگاه و صدور تائیدیه‌های جداگانه برای آن تاکید کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه مجوزهای تولید این دستگاه اخذ شده، بیان کرد: زمینی به مساحت ۲۰ هکتار با موقعیت عالی برای صادرات و دارای امتیازهای برق، گاز و حق‌آبه در منطقه انزل نیز آماده‌سازی شده اما با وجود پیگیری‌های مکرر، حفرچاه و تامین حقآبه در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و زحمت‌های ۱۱ ساله این گروه متخصص و یک فناوری بومی در حال خاک خوردن است.

وی با تاکید بر اینکه این مجتمع صنعتی دارای سه بخش شامل گلخانه، نیروگاه برق و تولید ترمیناتور خواهد بود، افزود: این زمین مجوز حفر چاه دارد ولی به دلیل قرار گرفتن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه برای آن مجوز صادر نمی‌شود.

«برومند» با طرح این سوال که «اگر این زمین ممنوعیت حفر چاه داشت چرا اطلاع‌رسانی لازم به ما صورت نگرفت؟» بیان کرد: ما تائیدیه‌های لازم را از مراجع ذیربط از جمله جهادکشاورزی و اداره‌کل ثبت اسناد اخذ کرده‌ایم و زمین بر اساس مجوزهای موجود مشکلی برای اجرای طرح ندارد.

برومند اضافه کرد: پنج استان کشور از جمله مرکزی و اصفهان و چهار کشور دیگر از جمله شمال عراق و سوئیس، خواهان اجرای طرح و حمایت همه‌جانبه برای سرمایه‌گذاری از این پروژه هستند اما ما به سرمایه‌گذاری در این استان علاقمندیم.

وی در پاسخ به این سوال که «چرا مکان اجرای طرح را تغییر نمی‌دهند؟» بیان کرد: این زمین چشم‌انداز و شرایط ایده‌آل برای سرمایه‌گذاری را دارد و دوندگی زیادی برای اخذ مجوزهای لازم داشته‌ایم.

«برومند» با اشاره به اینکه این مجتمع در صورت راه‌اندازی برای ۲ هزار نفر فرصت شغلی ایجاد می‌کند، افزود: این دستگاه از جمله تجهیزات اصلی در صنایع یدک‌کشی، حفاری، بنادر و کشتی‌سازی‌، فرودگاهی تولید ادوات سنگین راهداری، راهسازی و … است؛ از این دستگاه می‌توان در گمرکات، معادن، شرکت‌های لوله‌گذاری، بخش کشاورزی، صنعت نفت و … نیز استفاده کرد.

وی اظهار داشت: این دستگاه بیش از ۹۰ کیلووات توان و ۶۰۰ تا یکهزار اسب بخار قدرت دارد و با سوارشدن ادوات «استراکچر» و «ربات اسپرینکلر» بر روی آن، قابلیت مالچ‌پاشی بارانی به عرض ۴۰ متر برای آن مهیا می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با توجه به نگاه مثبت استاندار آذربایجان‌غربی و مسئولان استانی این طرح به سرانجام برسد تا علاوه بر جلوگیری از فرار سرمایه از استان، زمینه اشتغال برای جوانان نیز فراهم شود.

یکی از اعضای تیم طراحی این دستگاه نیز با اشاره به توجیه اقتصادی بالای آن، گفت: این دستگاه فوق‌سنگین کار ۱۰ دستگاه تراکتور سبک را انجام می‌دهد و در استانی همچون آذربایجان‌غربی که سهم بخش کشاورزی در سبد معیشت مردم بسیار چشمگیر است، ۱۶ خیش را می‌توان به آن بست و ۷۰ تا ۱۰۰ هکتار زمین را تنها با یک دستگاه شخم زد.

«مهدی آریان‌نسب» که فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی‌ارشد مکانیک با گرایش ساخت‌وتولید است، اضافه کرد: هزینه ساخت و نگهداری این دستگاه پایین است و کابردهای زیادی در صنایع سنگین دارد. 

به گزارش ایرنا استاندار آذربایجان‌غربی در دوازدهمین کارگروه نجات دریاچه ارومیه که در دومین روز از سفر معاون اول رییس‌جمهوری به آذربایجان‌غربی در ارومیه برگزار شد به برخی از این دست محدودیت‌های سرمایه‌گذاری در حوضه آبریز دریاچه ارومیه اشاره و بازنگری در برخی از مصوبه‌های این کارگروه را پیشنهاد داد.

اگرچه واکنش‌ها به این مطالبه «محمدمهدی شهریاری» متفاوت بود اما راهکار وزیر نیرو مبنی بر صدور مجوز استفاده از آب زیرزمینی به جای آب سطحی در طرح‌های سرمایه‌گذاری حوضه آبریز دریاچه ارومیه می‌تواند مشکل این سرمایه‌گذار را حل کند.

چراغ سبز «جهانگیری» در زمینه تخصیص آب برای صنعت و گلخانه در این حوضه برای موارد خاص که پیش از این از سوی برخی مسئولان با وسواس بیش از اندازه دنبال می‌شد هم خبری خوش برای عبور این سرمایه‌گذار از سد بی‌آبی به شمار می‌رود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.