شنبه, ۱۷ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 7 December , 2024 ساعت ×
واکنش استاندار آذربایجان غربی به انتقادات از وضعیت دریاچه ارومیه/ مسببان منتقد شده‌اند
15 مرداد 1402 - 12:53
شناسه : 19211
12

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: برخی افراد که خودشان در خصوص مسائل مرتبط با دریاچه ارومیه مسئولیت داشته‌اند، امروز با اهداف خاص و نیت مشخص، مغرضانه در مورد وضعیت دریاچه و برنامه‌های ستاد احیا اظهار نظر می‌کنند.  محمدصادق معتمدیان روز شنبه در شورای اطلاع‌رسانی استان، ظهار داشت: همگان مطلع هستند که وضعیت فعلی […]

ارسال توسط :

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: برخی افراد که خودشان در خصوص مسائل مرتبط با دریاچه ارومیه مسئولیت داشته‌اند، امروز با اهداف خاص و نیت مشخص، مغرضانه در مورد وضعیت دریاچه و برنامه‌های ستاد احیا اظهار نظر می‌کنند.

 محمدصادق معتمدیان روز شنبه در شورای اطلاع‌رسانی استان، ظهار داشت: همگان مطلع هستند که وضعیت فعلی دریاچه مربوط به اتفاقات یکی و دو سال اخیر نیست و کارشناسان فرآیند کم آبی و خشک شدن دریاچه را به ۶۰ سال پیش تاکنون مرتبط می دانند که از اواخر دهه ۷۰ با توجه به شرایط اقلیمی این روند سریعتر شده است.

وی افزود: برخی عوامل انسانی، دخالت‌های بشر، توسعه کشت محصولات پُر آب بر که با معیشت مردم گره خورده، باغات میوه و مصارف بیش از نیاز در بخش کشاورزی در حوضه آبریز مهمترین دلایل وضعیت فعلی دریاچه است که باعث شده شرایط آن مناسب نباشد.

استاندار آذربایجان‌غربی، عنوان کرد: وجود ۱۱۵ هزار باغ در حوضه آبریز دریاچه، به همین تعداد چاه آب که بیش از ۷۰ هزار حلقه آن غیرمجاز است و بدلیل خلاهای قانونی رها شده و کنترل و نظارتی بر آنها وجود ندارد از دیگر دلایل ایجاد وضعیت فعلی دریاچه ارومیه است.

وی ادامه داد: سیاست دولت سیزدهم در حوزه احیای دریاچه ارومیه شفاف است و براساس اولویت‌ها اقدامات پیش بینی شده در حال انجام است که برای این منظور ۲۶ برنامه نرم و سخت افزاری پیش بینی شده که در فاز اول رهاسازی آب به مقدار سالیانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب از طریق سد کانی سیب به دریاچه و سپس افتتاح طرح تصفیه فاضلاب ارومیه بود که انجام شد و در ادامه سد چپرآباد که اکنون در حال آبگیری است را داریم و هفته دولت به صورت رسمی افتتاح می‌شود.

معتمدیان ابراز داشت: جریانات مخالف نظام و دولت با مطرح کردن برخی مسایل بی پایه و اساس دنبال خودنمایی و استفاده از موضوع دریاچه برای پیشبرد اهداف خاص سیاسی و شخصی هستند لذا همه سعی و توان خود گذاشته‌اند تا عملکرد دولت را در خصوص احیای دریاچه زیر سئوال ببرند در حالیکه خود مسببان وضع موجود هستند.

وی با اشاره به شرایط اقلیمی که در دنیا، کشورمان و استان آذربایجان غربی حاکم شده است، خاطرنشان کرد: کاهش نزولات آسمانی، برداشت بی رویه و خارج از کنترل آب در بخش کشاورزی و باغی، کاهش ۸۰ درصدی ذخایر برف استان نسبت به سال زراعی قبل، گرمای هوا از جمله دلایلی است که به صورت طبیعی بر مشکلات دریاچه افزوده است.

دبیر کار گروه ملی نجات دریاچه ارومیه، یادآور شد: با توجه به شرایطی که وجود دارد برای بهبود وضعیت دریاچه نیاز به مشارکت مردم و جوامع محلی از جمله کشاورزان حوضه آبریز داریم البته با توجه به شرایط اقتصادی دنبال بازی کردن با زندگی مردم نیستیم و توقع نداریم در کوتاه مدت کشاورزان کشت محصولات پُر آب بر را متوقف کنند ولی انتظار داریم همکاری بیشتری برای احیای دریاچه بتدریج با کشت جایگزین با خادمان خود در کارگروه نجات دریاچه داشته باشند.

وی تاکید کرد: مساحت دریاچه ارومیه پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر است بنابراین مقدار آب رها شده و بارندگی کم بطور حتم نمی‌تواند باعث احیای کامل آن شود البته با دستور رییس جمهور، دولت کارهایی که بر عهده دارد را انجام داده و در ادامه نیز دنبال می‌کند ولی مردم هم باید در مصرف آب بویژه بخش کشاورزی در حوضه آبریز صرفه جویی کنند تا در پاییز امسال با توجه به پیش بینی بارش بالاتر از نرم، رها سازی آب از دیگر منابع آبی و کاهش مصرف بخش کشاورزی، شاهد بهبود وضعیت نگین آبی آذربایجان باشیم.

انتهای پیام/

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.