قرعه کشی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به گونه ای بودار ایران را برخلاف دیدگاه نگاه به شرق آن در کنار دو دشمن ۴۰ ساله و در یک گروه کاملا غربی قرار داد.
شاید این فرضیه خیلی بدبینانه و دایی جان ناپلئونی به نظر برسد که مراسم قرعه کشی مسابقات جام جهانی را بودار بدانیم. اما تحولات در یکی دو ماه اخیر نشان داده اند که برخلاف همه ادعاها، ورزش به ویژه فوتبال هیچ گاه از سیاست جدا نبوده و نیست. با این پیش زمینه فکری می توان تصور کرد که درست در بحبوهه تنش میان ایران و آمریکا و روابط نامطلوب تهران و لندن، یکی از مهمترین عرصه های مورد توچه افکارعمومی جهان این سه ضلع مثلث پرآشوب را کنار هم قرار می دهد. این رویداد وقتی جالب تر می شود که امکان حضور اوکراین هم در این جمع مطرح باشد.
دور کردن ایران از روسیه و هیاهو بر سر توافق هسته ای و سرازیر شدن نفت ایران به بازارهای جهان می تواند بهانه ای باشد تا گوی قرعه کشی سطح سوم گروه دوم جام جهانی قطر ۲۰۲۲ نام ایران را نشان دهد تا خاطره دیدار سال ۱۹۹۸ فرانسه دوباره زنده شود. ضمن آنکه اینبار ایران مجبور است با انگلیسی هم بازی شود که همیشه آن را روباه پیر می داند و لندن را مسبب بدبختی ها ۷۰ ساله کشور به علت برنامه ریزی و انجام کودتا علیه دولت قانونی دکتر مصدق می شناسد.
شاید هم گروه شدن ایران با دو کشور مجری کودتای سال ۱۳۳۲ (۱۹۵۲) اندکی فضای سرد اما ملتهب میان تهران و غرب را گرم کند و واشنگتن و لندن بتوانند در مقابل مسکو اهرم فشاری را به دست بیاورند. این در حالی است که کاخ سفید حاضر با دادن هیچ امتیاز درخور توجهی به ایران نیست و همزمان تهران نیز بسیاری از محدودیت ها و تحریم های غربی را ناکارآمد کرده است.
تنها برای یادآوری نمونهایی از تقلب در مراسم های قرعه کشی فوتبال را یادآور می شویم که در گزارش روزنامه «گاردین» با اعتراف «سپ بلاتر» رئیس پیشین فیفا مطرح و رسانه ای شد. اگرچه بلاتر هم مانند بسیاری از مدیران ارشد ورزشی فردی فاسد بود اما وی چند سال قبل اذعان کرد در سال ۲۰۱۶ برای قرعه کشی رقابت های اروپایی با استفاده از توپ های سرد تقلب شد.
به نوشته گاردین، رئیس سابق فیفا تصریح کرد که خود شاهد تقلب در یک قرعه کشی مسابقه فوتبال اروپایی بوده است.
وی در مصاحبه با روزنامه آرژانتینی La Nacion، توضیح بیشتری در مورد اینکه در کدام رقابت تقلب شد، ارائه نکرد، اما گفت که او تمرین قرعه کشی را مشاهد کرد که در آن توپهای حاوی نام برخی تیم ها خنک می شدند تا شناسایی آن ها در هنگام انتخاب امکان پذیر باشد.
بلاتر گفت که فقط یک تیم از چنین تمرینی سود برد و مسئولیت بررسی موضوع تنها در صلاحیت یوفا بود.
بلاتر در پاسخ به سوال La Nacion در مورد قرعه کشی جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل که برای آرژانتین مطلوب بود، گفت: قرعه کشی تا آخرین جزئیات تمیز بود. من هرگز توپ ها را لمس نکردم، کاری که دیگران انجام دادند. البته ممکن است که با گرم کردن یا خنک کردن توپ ها علائمی ارسال شود.
بلاتر مدعی شد «می توان این کار را انجام داد، اما هرگز تحت نظر من این اتفاق در فیفا رخ نداد، هرگز».
شاید این تئوری خیلی توطئه انگارانه باشد که قرعه ایران از سوی نماینده یک کشور دوست (قطر) به عنوان نخستین گوی برای سید ۳ انتخاب شود اما به خاطر قانون هم گروهی نشدن دو تیم آسیایی، پرشی صورت می گیرد و ایران در کنار آمریکا و انگلیس قرار می گیرد؛ اما در جهان کنونی تقریبا هیچ اتفاقی بی دلیل و شانسی نیست؛ شاید بهتر باشد به احتمال برنامه ریزی برای وقوع این اتفاق هم فکر کرد.
پایان/
ثبت دیدگاه