دوشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۳ Monday, 9 September , 2024 ساعت ×
کیت‌ تشخیص و ماسک ضدویروس ایرانی کرونا به زودی وارد بازار می‌شود
19 فروردین 1399 - 9:29
شناسه : 9261
13

معاون پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی گفت: کیت‌های تشخیصی، ماسک ضدویروس کرونا و ونتیلاتورهای سبک که توسط محققان دانشگاه شهید بهشتی ساخته شده‌اند، به زودی به تولید انبوه رسیده و وارد بازار می‌شوند. بابک شکری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا اظهار داشت: دانشگاه شهید بهشتی با توجه به شرایط […]

ارسال توسط :

معاون پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی گفت: کیت‌های تشخیصی، ماسک ضدویروس کرونا و ونتیلاتورهای سبک که توسط محققان دانشگاه شهید بهشتی ساخته شده‌اند، به زودی به تولید انبوه رسیده و وارد بازار می‌شوند.

بابک شکری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا اظهار داشت: دانشگاه شهید بهشتی با توجه به شرایط فعلی کشور ۶ بخش علمی و پژوهشی در حوزه های زیست فناوری، تولید و تجهیزات، مسائل اجتماعی، مسائل حقوقی، اقتصادی و سیاسی و اخلاق و دین در مقابله با کرونا ویروس تشکیل داده است.

وی ادامه داد: این بخش ها تلاش می کنند به طور کلی وضعیت سلامت کشور را در شرایط فعلی و آینده از نظر تخصصی ارزیابی و آسیب شناسی کنند تا به مسئولین کشور در مهار کرونا کمک کنند.

معاون پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: هر یک از این بخش ها به دنبال طرح های مرتبط با خود هستند تا طرح هایی را تعریف کرده که نقشه راهی برای برون رفت از وضعیت کنونی باشد. در شرایط فعلی بسیاری از گروه ها ادعای تولید برخی محصولات را دارند که باید به تایید نهادهای مربوطه برسد.

وی با اشاره به سال جهش تولید اظهار داشت: برخی طرح های بخش «تولید و تجهیزات» دانشگاه ارزیابی و تست اولیه شده است و مقرر شده با حمایت بنیاد نیکوکاری جمیلی به تولید انبوه برسد و در سطح ملی و بین المللی توزیع شود.

کیت‌های ایرانی در ۲۰ دقیقه بیماری را تشخیص می‌دهد 

شکری با اشاره به تولید انواع مختلف کیت های تشخیصی اظهار داشت: کیت های موجود در بازار برای تشخیص بیماری از یک تا چند ساعت زمان نیاز دارند اما در دانشگاه شهید بهشتی تولید کیت هایی که حداکثر تا ۲۰ دقیقه بیماری را تشخیص می دهند، مورد نظر قرار گرفته و این کیت های تولیدی نه تنها برای کرونا ویروس بلکه برای تمام ویروس های مطرح اعم از ایدز و آنفلوآنزای پرندگان مورد استفاده است.

وی ادامه داد: روش های تشخیصی کیت دسته بندی دارند. کیت ها به دو روش ژنوم یا ویروس محور بیماری را شناسایی می کنند که کیت های محققان دانشگاه شهید بهشتی بر مبنای ویروس است و در سطح کشور و حتی دنیا بسیار جدید است و می تواند مشکلات را در صورت تولید انبوه مرتفع کند. بسیاری از این کیت ها به صورت نوار هستند که می توانند به سرعت و در مدت زمان ۲۰ دقیقه پاسخ دهند.

شکری با بیان اینکه کیت های تشخیص ویروس آماده سرمایه گذاری است، تصریح کرد: دانشگاه نمونه های مورد نیاز را تولید کرده است. دانشگاه شهید بهشتی سه دسته کیت تشخیصی متغیر تولید کرده است که باید تایید سازمان غذا و دارو را بگیرد اما این روند طولانی است و نیاز به همکاری لازم این سازمان دارد و در صورت تسریع مجوز از یک تا سه ماه آینده به تولید انبوه می رسد و وارد بازار می شود.

تولید ماسکی که ویروس کرونا را می‌کشد

وی با اشاره به طرح پژوهشی دوم اظهار داشت: محققان دانشگاه توانسته اند برای اولین بار در کشور دستگاه هایی تولید کنند که با انجام عملیات فیزیکی و شیمیایی روی پارچه ها آن ها را در برابر ویروس کرونا مقاوم کند.

شکری در این خصوص توضیح داد: ماسک هایی که در کشور تولید می شوند، تنها می توانند از ورود ویروس جلوگیری کنند و گاهی اوقات هم ویروس از طریق آنها وارد دهان و بینی می شود و مطمئن نیست؛ بنابراین این دستگاه ها با انجام عملیات شیمیایی و فیزیکی روی پارچه های ماسک می توانند ویروس را از بین ببرند یا فعالیت آنها را کم کند زیرا احتمال اینکه ویروس از ماسک عبور کند، وجود دارد. اما این نوع پارچه ها می توانند فعالیت ویروس را کاهش داده یا حتی آنها را از بین ببرند.

معاون پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: زمانی که پارچه در این دستگاه ها قرار می گیرد، پس از پردازش فیزیکی و شیمیایی، برای تولید ماسک آماده می شود.

وی ادامه داد: تولید اوزون و مولدهای اوزون توسط محققان شهید بهشتی در دانشگاه های دیگر نیز در حال انجام است. مولدهای اوزن به مقدار زیاد در صنایع برای ضدعفونی کردن استفاده می شود و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آنها را برای مراکز درمانی ممنوع کرده است اما از آنها می توان برای ضدعفونی کردن تجهیزات غیر بیمارستانی و صنایع استفاده کرد که انواع مختلف آن در اشکال متفاوت اوزون در حال تولید است.

تولید ونتیلاتورهای سبک (دستگاه تنفس مصنوعی)

شکری در خصوص سایر اقدامات دانشگاه در خصوص پیشگیری از شیوع کرونا ادامه داد: تولید ونتیلاتورهای سبک (دستگاه تنفس مصنوعی) نیز در مرحله طراحی است و تا یک ماه آینده برای تولید آماده می شود.

وی ادامه داد: قیمت ونتیلاتورهای سبک زیر ۲۰ میلیون تومان بوده و سبک است و به خوبی مشکلات تنفسی بیماران را رفع می کند. همچنین ونتیلاتورهای سنگین ۱۵۰ میلیون تومان است که معاون علمی ریاست جمهوری قرارداد تولید ۳ هزار ونتیلاتور سنگین را با شرکت های دانش بنیان امضا کرده و در حال تولید است.

سامانه هوشمند تشخیص ویروس کرونا

معاون پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی عنوان کرد: تیمی از دانشکده کامپیوتر دانشگاه، سامانه هوشمندی طراحی کرده است که تصاویر سی تی اسکن، صدای سرفه و تحلیل داده های کیلینیکال را به صورت همزمان و هوشمند انجام می دهد و پزشک با توجه به داده ها تشخیص می دهد که احتمال وجود ویروس کرونا در بدن بیمار چه اندازه است.

شکری ادامه داد: این پروژه با همکاری بیمارستان سینا در تهران در حال انجام است و امیدواریم به زودی این سامانه هوشمند در دسترس بیمارستان ها و خارج کشور قرار بگیرد. همچنین مجموعه طرح های دیگری نیز ارائه شده که باید به سایر سازمان ها ارائه شود.

تصفیه آب‌های آلوده به ویروس کرونا

وی در ادامه تصریح کرد: یکی از چالش های اساسی موضوع آلوده شدن آب های زیرزمینی است. آب آلوده از منازل و بیمارستان ها وارد آب های زیرزمینی می شود و در درازمدت آلودگی زیست محیطی به بار می آورد و خوشبختانه دانشگاه شهید بهشتی در این خصوص طرح موثری ارائه کرده اما مستلزم آن است که سازمان های مربوطه اعلام آمادگی کرده و از این طرح حمایت کنند.

شکری اظهار داشت: تعداد زیادی از هموطنان در قرنطینه خانگی به سر می برند یا اکثریت آنها آسیب های شغلی زیادی را متحمل می شوند؛ بنابراین برای سلامت افراد نیاز به راهکار وجود دارد که دانشکده علوم تربیتی در نظر دارد اپلیکیشن هایی را در این خصوص تولید کند. همچنین دانشکده تربیت بدنی نیز محتواهایی را برای سلامت جسمی افراد تهیه کرده است.

معاون پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی یادآور شد: معاونت علمی ریاست جمهوری نیز تاکنون تجهیزات لازم را در خصوص سه طرح تشخیصی کرونا در اختیار دانشگاه قرار داده و حمایت خود را از طرح های تشخیصی کرونا اعلام کرده است.

منبع خبرگزاری ایرنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.